Blogolj!

Az idei siker első eredményei már év elején mutatkoztak

A gazdaság erősödésének már 2016. elején is voltak előjelei. A Eco-Blogstar természetesen nyomon követte ezeket. A munkanélküliség csökkenésének fontos állomásait éppúgy, mint a kezdeti fontos fejlesztéseket. Február elején jelentek meg a Magyar Közlönyben a gazdaságélénkítés és az otthonteremtés, a CSOK részletszabályai. Eco-Blogstar, 2016. 1. rész.

 

Január elején még a kormány sem remélte, hogy 2015-ben ilyen jól teljesít a gazdaság, ilyen jól alakulnak a makrogazdasági mutatók - derült ki Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter mai sajtótájékoztatóján. (A balliberális média pedig pukkad és igyekszik kicsinyíteni, sőt, negatívan beállítani az eredményeket, de velük többet nem érdemes foglalkozni a mai sajtótájékoztató kapcsán.)

Harmincmilliárdos beruházással, 1600 új munkahellyel bővíti a Lego nyíregyházi gyárát. A dán világcég a gyerekek legnagyobb örömére évente húszmilliárd Lego-kockát készít, amelyek kompatibilisek (!) az ötven éve gyártottakkal is. A játékok – amelyeket a gyerekek mindig kikönyörögnek szüleiktől – fröccsöntését csak a dániai, a svájci és a magyarországi üzemben végzik.

A balliberális média ismét leszerepelt, a leggátlástalanabb újfent az Index és a 444 volt, amelyek cikkek sokaságában védték az ubereseket és „felejtették el” hogy az ellenérték fejében végzett személyszállítás adóköteles tevékenység. A NAV eddigi ellenőrzései során egyébként minden egyes uberes sofőr megbukott, és érdemes lenne megvizsgálni a jutalékot kapó Uber cég adóügyeit is.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elképzelései között szerepel Ferihegy és a város közötti kapcsolat rendezése – tudta meg a Blogstar Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől. A projektre a miniszter tudomása szerint lesz uniós forrás.

A Magyar Közlönyben is megjelentek a CSOK szabályai. Ennek pedig azért van jelentősége, mert több ellentmondásos információ, illetve kritika, javaslat látott napvilágot az elmúlt hetekben a feltételekről, számokról, milliókról, négyzetméterekről, most viszont hivatalosan is kijött a rendelet, 12 pontban összegezzük.

Kimagasló mértékben, 4,3 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek tavaly, ezzel 3 éve folyamatosan emelkednek a reálbérek hazánkban. A versenyszférában decemberben is tekintélyes, 59 ezres létszámbővülés ment végbe 2014 decemberéhez képest.

A rendszerváltás óta nem volt ilyen magas a foglalkoztatottak száma hazánkban, a 113 ezerrel több munkahely van, mint egy éve, 4 millió 240 ezren dolgoznak. A munkanélküliségi ráta pedig továbbra is 6,2 százalékon áll, így már fél éve 300 ezer alatt van a munkanélküliek száma. Az év végére tovább javult a helyzet, de erről majd összefoglalónk későbbi részében.

Csak 2016-ban majd 2,5 milliárd bevételt hozott az ekáer – védte meg a Nemzetgazdasági Minisztérium az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrzési rendszert. Erről ugyanis az a Magyar Nemzet igyekezett félretájékoztatni az adózókat, amely tavaly februárban pár bravúros óra alatt vadonatúj köpönyeget öltött magára.

(folytatjuk)

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/32751/pics/14826648378748454_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?