Blogolj!

Ingyenes anyakönyvi kivonat, forgalmi engedély

Jövőre ingyenessé válhat az anyakönyvi kivonat kiadása, a cégeknél pedig az egyszerűsített cégalapítás lehet térítésmentes. A tervek szerint nem kell majd fizetni a forgalmi engedély vagy törzskönyv kiváltásáért. Jó hírek a Miniszterelnökség háza tájáról.

A gépjárművek vételével összefüggő eljárási díjak és illetékek csökkentésével kapcsolatos javaslatcsomagon dolgozik a Miniszterelnökség. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár elmondta, már megkezdték a javaslatcsomag előkészítését, a tartalmát 2017-ben dolgozzák ki. Ingyenes lehet tehát a forgalmi engedély vagy a törzskönyv kiváltása. Több részletet egyelőre nem árult el a minisztérium terveiről.

Jövőre folytatódik az idén megkezdett illetékcsökkentés. Az idei, 12 milliárd forint értékű csökkentés után 2017-ben további 2 milliárd forintot takaríthatnak meg az emberek. Ha a parlament elfogadja az erről szóló javaslatot, akkor ingyenessé válhat az anyakönyvi kivonat kiadása, a cégeknél pedig az egyszerűsített cégalapítás lehet térítésmentes.

Mindezek fedezete az erősödő gazdaság, amiből az államnak többletbevétele származik.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/32709/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?