Blogolj!

Parádés turisztikai fejlesztés lovagláshoz, bicajozáshoz

Európában másutt még nem található fejlesztés szerepel a társadalom aktív kikapcsolódását szolgálni hivatott turisztikai tervek között: a lovastúrákat szolgáló útvonalak. Ezen unikum mellet a kerékpárút-fejlesztés is dinamikus lesz Magyarországon.

Több milliárd forint jut az elkövetkezendő években az aktív kikapcsolódást szolgáló beruházásokra.

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a Kossuth Rádió Közelről című műsorában elmondta: hosszú, egybefüggő kerékpárutak nem nagyon találhatók az országban, ezért körülbelül 32 milliárd forintnyi kerékpárút-fejlesztés várható a következő években, amelyek elsősorban turisztikai célokat szolgálnak majd. Ilyen például Rajka és Budapest összekötése a Duna mentén, de felújítanák a balatoni kört, és azt is összekötnék a fővárossal.

A kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos elmondta azt is, hogy most készül egy másik előterjesztés, amely a Fertő-tavat a Balatonnal, Keszthellyel kötné össze. De lesznek fejlesztések Kelet-Magyarországon is: Tokaj és Tiszabecs között, valamint befejezik a Tisza-tavi kerékpárutat is, megépül a Tiszafüred és Poroszló közötti szakasz. A fejlesztés több száz kilométernyi kerékpárutat jelent.

Révész Máriusz beszélt arról is, hogy a tervek között szerepel, hogy Magyarország jelentkezni fog egy európai főgerinchálózati út kiépítésére. A kerékpárút Zalaegerszeg környékén érne be az országba, onnan a Balatonhoz, Budapestre, Gödöllőre, Egerre, Tiszafüredre, a Hortobágyra, Debrecenbe vezetne tovább, és Románia irányába hagyná el az országot. Erre december 31-ig kell beadni a pályázatot.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/32351/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?