Blogolj!

Karácsonyi meglepetés nyugdíjasoknak

Az már bizonyos, hogy a nyugdíjasok többségének a szokottnál is kedvesebb lesz a karácsony. Olyan ajándék is kerül a fa alá, amivel nem számoltak. S olyan idős embereknek is meglepetést hoz a Jézuska, akiknek már nincs hozzátartozójuk.

A 2017-re tervezett nyugdíjemelés mértékét 0,9-ről 1,6 százalékra emelik, s az idén keletkező költségvetési többletből emellett még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa november 29-ikei ülése után az Országházban.

A kormányfő kifejtette: volt olyan időszak Magyarországon, amikor az év végén nem azt kellett megbeszélni, hogyan lehet a tervezettnél nagyobb arányú a nyugdíjemelés, hanem arról volt szó, hogy elvették a 13. havi nyugdíjat. A távirati iroda jelezte, ebben az évben "a magyar gazdaság jó pályát futott" - folytatta -, így lehet arról beszélni, hogyan részesüljenek a nyugdíjasok az év végén keletkező költségvetési többletből. Orbán Viktor megjegyezte, az idén történtek béremelések, megnövelték az ingyenes étkezésben és az ingyenes tankönyvben részesülő gyermekek számát, megkezdték a kétgyermekes családok adókedvezményének emelését, vagyis "a kereső és a fiatalabb nemzedék ebben az évben a gazdaság bővüléséből amit lehetett, és ami őt megillette, azt meg is kapta". "Azonban úgy látjuk, most, hogy maradt még vagy keletkezik valamennyi pénz az év végéig, muszáj, hogy a nyugdíjasok is részesüljenek ebből, és az igazság, az egyensúly és a becsületesség állapota kialakuljon" - fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor szavait azzal zárta, hogy 2017-re jó hír a nyugdíjasoknak a fontos élelmiszerek áfájának csökkenése, a rezsicsökkentés "megvédése", a 10 ezer forintos egyszeri juttatás és az 1,6 százalékos nyugdíjemelés.

Ez egy gesztus, a nyugdíjasok iránti tisztelet kifejezése – fogalmazott a kormányfő. Hozzátette: egy karácsonyi gesztusnál nem akartak vitát nyitni arról, ki kap több, ki kap kevesebb pénzt, ezért méltányosnak tartja az Idősek Tanácsának azt a javaslatát, hogy minden nyugdíjasnak járjon a 10 ezer forintos utalvány. Az intézkedés szerdai ülésén kerül a kormány elé.

Az ajándék a tervek szerint még karácsony előtt, de legkésőbb a két ünnep között megérkezik.

 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/32185/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?