Blogolj!

Fitch Ratings: Magyarország erősödik

 

Magyarország erősödik: a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő a magyar állampapírokat továbbra is befektetésre ajánlja, stabil kilátással, áll a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében. A Fitch májusban sorolta a befektetési kategóriába a magyar államkötvényeket.

A hitelminősítés mellé kiadott közleményében az intézet pozitívan értékelte, hogy évek óta jelentős a folyó fizetési mérleg többlete, ami segített csökkenteni a külső eladósodottságot és a pénzügyi sérülékenységet.

A Fitch elismeri, hogy az államadósság fokozatosan csökkenni fog a következő években. A hitelminősítő megerősítette 2016-ra a 2,1 százalékos GDP-növekedési várakozását. Hasonlóan a kormányhoz 2017-ben a gazdaság gyorsulásával számolnak, köszönhetően többek közt a bővülő foglalkoztatásnak és az erősödő fogyasztásnak.

A magyar gazdaság jó teljesítményének további erősítése és a versenyképesség javítása érdekében a kormány 2017-től – többek között – bérfelzárkóztatást és járulékcsökkentést javasol.

A magyar gazdaság jelenlegi helyzete és pozitív kilátásai alapján további javulást várunk a hitelminősítői besorolásokban is. Ezt támasztják alá a piaci várakozások is, az ötéves magyar állampapírok hozama már alacsonyabb mint a lengyel kötvényeké, pedig Lengyelország hitelminősítése három fokozattal jobb.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/31879/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?