Blogolj!

Határozott béremelésre van szükség

 Tovább kell egyszerűsíteni a társaságiadó-rendszert, a 19 százalékos kulcsot csökkenteni kell; ugyanígy a személyi jövedelemadót is tovább kell mérsékelni; és a munkáltatói járulék csökkentése sem kerülhető el – sorolta a feladatokat, Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank konferenciáján ezek között említve azt is, hogy támogatni kell a vállalati szektor kutatás-fejlesztési (K+F) kiadásainak emelését.  A miniszterelnök a bérek határozott emelését is szorgalmazta.

A kormányfő hangsúlyozta ugyanakkor, hogy növekvő béreket csak versenyképes vállalkozások képesek fizetni. Ebből az is következik, hogy a költségvetés az adórendszeren keresztül egyre kevesebb forrást vonhat ki a gazdaságból, fogalmazott a távirati iroda.

A kormányfő kijelentette, a mindezek mellett bürokráciacsökkentésre, versenyképesebb munkaerőre és megfelelően versengő bankrendszerre, valamint versenyképes pénzügyi közvetítőrendszerre van szükség.

A kormányfő az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) budapesti konferenciáját megnyitó beszédében úgy fogalmazott: annak a történelmi eseménynek a második napján vagyunk, amikor "a nyugati civilizáció, úgy tűnik, sikeresen kiszabadítja magát egy ideológia fogságából", utalt Donald Trump választási győzelmére.

Szavai szerint "visszatérhetünk az igazi demokráciához, visszatérhetünk a politikai korrektség megbénító kényszerétől megszabadult egyenes, őszinte beszédhez".

"Nagy napokat és nagy időket élünk" - értékelt Orbán Viktor, jelezve, hogy a Brexitet is ennek összefüggésében nézi. "A Brexit egyáltalán nem egy tragédia, nem egy vereség, hanem egy kísérlet egy nagy nép részéről arra, hogy másképpen tegye magát sikeressé" – mondta.

 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/31651/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?