Blogolj!

Hétmilliárdos támogatás kistelepüléseknek

Főként óvodák, iskolák, sportlétesítmények, utak felújítására szolgál a kistelepülések számára biztosított, összesen hét milliárd forintos támogatás. Az elnyert összegek közül a legnagyobb 30 millió forint volt, a legkisebb pedig 1 millió forint, amelyet intézmények felújítására lehet fordítani.

Hétmilliárd forintos pályázati támogatást kapott több mint 400 kistelepülés önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására – ismertette a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára.

Pogácsás Tibor sajtótájékoztatóján elmondta: a BM által kiírt, volt - tette hozzá.

Érvényes pályázatot 1895 önkormányzat adott be, a teljes pályázati igény több mint 35 milliárd forint volt. A hétmilliárd forintos keretből az első, ötmilliárdos ütemben 311, a második, kétmilliárdos ütemben 130 kapott támogatást – közölte az államtitkár.

Az odaítélés fő szempontjai között szerepelt a felújítandó intézmények kihasználtsága, energiahatékonysága, továbbá, hogy hátrányos helyzetű gyermekeket is ellát-e, sportlétesítmények esetében, hogy több település igénybe veszi-e, utaknál pedig, hogy tömegközlekedésre is használják-e - mondta Pogácsás Tibor.

Kiemelte: fontos, hogy belföldi támogatásról van szó, ugyanis ebben az esetben nem feltétlenül kellenek olyan speciális pályázatírói szakismeretek, amelyek az uniós pályázatokon való eredményes részvételhez általában szükségesek.

Ez a pályázati forma évről évre megújuló, bővülő támogatást nyújt a kistelepülések számára annak érdekében, hogy csökkentse hátrányaikat - tette hozzá az államtitkár.

A támogatásban részesült önkormányzatok listája itt érhető el.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/31569/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?