25 év után ismét BL-főtáblás a Ferencváros!
A magyar bajnoknak egy gólnélküli döntetlen is elég volt a norvég Molde ellen ahhoz, hogy belépjen az álmok kapuján.
Blogolj!

Lázár-siker aszfaltkeverő ügyben Brüsszelben

Szép eredménnyel zárult Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Brüsszeli tárgyalása. Az úgynevezett aszfaltkeverő ügyben három éve zajlik a huzavona.

A vita arról szólt, hogy a 2013-as ellenőrzésekor az Európai Bizottság szerint Magyarország korlátozta a versenyt az EU-s finanszírozású útépítési pályázatoknál azzal, hogy csak olyan cégek indulhattak, amelyeknek az adott úttól legfeljebb 50 kilométerre van aszfaltkeverő üzeme. Emiatt a bizottság 25 százalékos korrekciót hajtott végre, vagyis az útépítési pénzek negyedét nem fizetett ki, további útépítési pályázatokra pedig egy fillért nem adott. Még az olyanokra sem, ahol már nem volt érvényben a vitatott szabály. Így 5-600 milliárd forint beragadt Brüsszelnél, amit a kormány leginkább hitelből pótolt.

Most végre pont kerülhetett az ügy végére, az aszfalügyet Magyarország sikerrel lezárta. Mint Lázár János a legutóbbi Kormányinfón elmondta, ez körülbelül a költségvetésnek 200 milliárd forint azonnali bevételt jelent. Így Magyarország az eredetileg várt 120-150 milliárdos bírsággal szemben 45-50 milliárd forintos bírsággal megúszhatja az ügyet. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a pénz nem vész el. Ez a forrás ugyanis a későbbiekben még fölhasználható lesz Magyarország számára.

A mostani brüsszeli siker alapjait Lázár János már korábban Budapesten tette le, amikor eredményes tárgyalásokat folytatott az az aszfaltügyről Corina Cretuval. Már akkor tudható volt, hogy a visszatartott 5-600 milliárd forint egy részét nemsokára elutalja majd a bizottság. Ez az a pénz, amiből 200 milliárd nemsokára már az ország számlájára érkezik.

3
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/31106/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Szila 2016-10-21 13:44:59
Primitív hangnemű, demagóg, IQ70-eseknek íródott cikk, gyalázat, hogy ilyesmi valakinek a tollából egyáltalán kijön !
Válaszolok
Szila válasza: Rozália bejegyzésére 2016-10-21 13:43:19
Több órás útról is szállítható, a forgótartályban ui. nem köt meg ...
Tehát a távolságot fölösleges volt kikötni !
Válaszolok
Rozália 2016-10-20 19:42:51
Brüsszel úgy packázik velünk, ahogy akar, hol kellene lenni a betonkeverő üzemnek? több száz km-re? ésszerű, hogy megközelíthető távolságban legyen az épülő útszakaszhoz, kár hogy Afrika nem pályázhatott, esetleg ott is van betonkeverő üzem, onnan is lehetett volna szállítani.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?