25 év után ismét BL-főtáblás a Ferencváros!
A magyar bajnoknak egy gólnélküli döntetlen is elég volt a norvég Molde ellen ahhoz, hogy belépjen az álmok kapuján.
Blogolj!

Újabb ízek fejlesztésére készülnek Szatmárban

’Magyar értéket minden asztalra, legyen általunk egészségesebb a világ’ – ez volt a mottója annak az ünnepélyes keretek között aláírt konzorciumi szerződésnek, amely a Szatmár ízeinek, a szatmárikumoknak további kutatást és fejlesztését célozza. A szerződést Bíró Csaba, az Agricolae Kft. és Szaplonczai Sándor, a JONACO Kft. ügyvezetője írta alá a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánkmajtison. Az ünnepi eseményen részt vett Ughy Attila, a budapesti XVIII. kerület polgármestere.  

Az Agricoale Kft. a Jonaco Kft-vel konzorciumi együttműködésben, januárban pályázott a kutatási és fejlesztési tevékenység támogatására. A döntés értelmében a konzorcium 208 millió 780 ezer forintos támogatásban részesült. A projekt keretében speciális gyümölcsitalok és lekvárok, illetve ezekre alapozott prototípusok kerülnek kifejlesztésre. A nagy hozzáadott értéket a szatmári szilva, a szabolcsi alma és a beregi meggy felhasználása mellett, a különleges eljárással nyert gyógy- és fűszernövény kivonatok adják, amelyek prebiotikumokat és mikroelemeket tartalmazó, optimalizált összetétellel kerülnek kialakításra. A prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, melyekre nem hatnak a gyomor és bélrendszer felső szakaszának emésztőenzimei, éppen ezért változatlan formában képesek eljutni a vastagbélbe, s ott serkenteni a jótékony hatású baktériumok szaporodását.

Az eddigi kutatási eredmények is figyelemre méltók. Gyermekeknek, fiatal felnőttek és sportolók részére optimált, fokozott antioxidáns, mikroelemekkel, telítetlen zsírsavakkal dúsított termékek készülnek. Ezek a speciális gyümölcsitalok és egyedi prebiotikum kombinációval dúsított lekvárféleségek.

 

 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/30834/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?