Blogolj!

Kínában is fertőtlenítünk

A magyar alapítású, hazai és külföldi oktatási intézményekkel is együttműködő, Jeremie-finanszírozott egészségügyi startup, a HandInScan kínai kórházakban is helyet kap. Erről a G20 csúcs keretében született megállapodás.

Semmelweis Ignác szülőhazájában talán nem szükséges a kórházi kézmosás szükségességéről beszélni, azonban világszerte komoly problémát jelentenek az egészségügyi intézményekben a fertőzések, melyek a páciensek 2-3 százalékát érintik. Ezek kivédésére hivatott a 2011 óta működő, innovatív és klinikailag is tesztelt kézhigiénés termékeket és megoldásokat fejlesztő HandInScan. A 2013 augusztusában „A hónap start-up vállalkozása” címet is elnyert céget a DBH Investment kockázati tőkebefektetése támogatja a Jeremie-program keretében.

A HandInScan partnerei a fejlesztésben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Austrian Center for Medical Innovation and Technology, valamint a National University Hospital Singapore. Most pedig tovább erősödött a cég keleti kapcsoltrendszere: a legfejlettebb gazdaságokat tömörítő G20 találkozó keretében megrendezett vencsoui (Wenzhou) egészségügyi fórumon megállapodást írtak alá a Shanghai Newsummit Biopharma egészségügyi erőforrás-integrátorral termékeik kínai terjesztéséről. Ennek keretében a technológiát az ország vezető kórházai és egészségügyi véleményvezérei próbálhatják ki.

Dr. Jun Ren, a partnercég vezérigazgatója elmondta: „Büszkék vagyunk rá, hogy szövetségre léphettünk a HandInScan-nel, mivel a technológiájuk hatékony megoldást kínál az egészségügyi intézményeknek. Ezt a technológiát már több mint 20 országban alkalmazzák világszerte, és az azt bevezető intézmények tapasztalják a betegbiztonságban megnyilvánuló előnyeit. Hiszünk abban, hogy a kínai egészségügyi rendszer és a kínai betegek is élvezni fogják ennek az innovációnak az előnyeit.”

Róna Péter, a HandInScan vezérigazgatója a Newsummitot a megfelelő partnernek tartja az innováció elterjesztésében, míg a partnerséget a kereskedelmi stratégiájuk fontos mérföldkövének nevezte.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/30368/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?