Blogolj!

Magyar talámány segíthet kínai betegek millióin

Együttműködési megállapodást írt alá Shanghai Newsummit Biopharma csoport, Kína egyik legfontosabb orvostechnológia fejlesztőcége és a légúti betegségek speciális kezelésére szakosodott magyar Indiso Kft. A megállapodás értelmében a magyar cég által kifejlesztett technológiákat és kezeléseket tesztelik és implementálják kínában a krónikus légúti betegségek kezelésére. Az ünnepélyes aláírásra a G20 találkozó keretében került sor, amelyen részt vett Dai Tao, a Nemzeti Orvostudományi és Technológiai Központ igazgató helyettese és Zhang Geng, Wenzhou polgármestere.

A légúti betegségektől és az allergiától szenvedő emberek egyre csak növekvő száma komoly egészségügyi probléma nemcsak Kínában, hanem az egész világon. Ez bizonyítottan összefüggésbe hozható a klímaváltozással és az ipari fejlődés okozta környezetszennyezésnek. A mostani G20 találkozó úgy tűnik ebben is előrelépést hozhat, hiszen Kína ratifikálta a Klimaváltozási Egyezményt, amelynek keretében a nemzetközi egészségügyi cégek, így az Indiso is könnyebben, jobb feltételekkel tudják megoldásaikat bevezetni az ázsiai országba.

A megállapodás értelmében vezető kínai kórházakban kísérleti osztályokat hoznak létre, ahol széleskörű kutatásokat fognak végezni a magyar Indiso Kft. által kifejlesztett Speleo terápiával annak reményében, hogy megalapozzák a kezelés széleskörű alkalmazását az országban. Ez a program egyébként nem példa nélküli, a magyar cég már korábban hasonló típusú kutatási együttműködést alakított ki Egyesült Királyság beli és más európai kórházakkal is.

Dr. Ren Jun, a Shanghai Newsummit Biopharma csoport vezetője elmondta: “Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az Indiso Speleo terápiájával dolgozhatunk, amely egy természetes erőforrásokon alapuló eljárás, ami reményeink szerint Kína szerte megoldást jelenthet a légúti problémák enyhítésére és széles körben elterjedhet az egészségügyi ellátórendszerbe történő bekerülésével.”

Terápiás sóklinika

Dr. Ürge László, az Indiso, illetve a DBH befektetői csoport igazgatósági tagja hozzátette: „Óriási jelentőségű ez az együttműködés, hiszen a Newsummit csoport egy professzionális cég, amely a fejlett és innovatív megoldásairól ismert, az ő szakmai segítségükkel az Indiso Speleo terpáia rengeteg kínai páciens számára hozhat enyhülést. Ezek mellett a terápiánk alkalmazása jelentős megtakarításokat is hozhat a kínai egészségügyben, hiszen a fejlett kezeléseinket otthon is lehet alkalmazni, így nincs szükség drága, intenzív kórházi terápiákra.”

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/30278/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?