Blogolj!

Mobiltárcát vezet be a GRÁNIT Bank

Charlotte

A GRÁNIT Bank 2016. szeptember 15-től, azaz jövő csütörtöktől elindítja – a Mastercard hazai és nemzetközi szakértői, valamint a GRÁNIT Bank fejlesztési csapata által kifejlesztett, és több hónapon át zárt körben tesztelt – GRÁNIT Pay szolgáltatását, amely egy újgenerációs, a Mastercard technológiáján alapuló banki mobiltárca.

A GRÁNIT Bank Zrt. jogelődjét a magyar pénzintézeti rendszer modernizációjának részeként a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a Pénzügyminisztérium és néhány vállalat Általános Vállalkozási Bank (ÁVB) néven, szakosított pénzintézetként 1985-ben hozta létre. A pénzintézet 1988 októbere óta univerzális kereskedelmi bankként működik, 2010 óta immár a jelenlegi nevén. A hazai pénzpiac magyar tulajdonú szereplőjeként a kezdetektől tudatosan törekszik arra, hogy folyamatosan digitális kényelmi szolgáltatásokat fejlesszen. Ezek között említhető a GRÁNIT VideoBank (élő videotelefonos ügyfélkiszolgálás), a GRÁNIT Lock (kártyazárolás egy gombnyomással mobiltelefonról), a GRÁNIT iSMS (ingyenes banki üzenetek interneten keresztül), vagy éppen a GRÁNIT eBank (kártyalimit beállítása mobiltelefonról valós időben) szolgáltatások.

S immár Magyarországon a GRÁNIT Bank az első pénzintézet, amely a Mastercard MDES-technológiát használó mobiltárcát fejlesztett ki. Ez ráadásul európai elsőség is, hiszen saját banki mobilalkalmazásban a kontinensen először jelenik meg ez a technológia. Az MDES-technológiát az Egyesült Államokban az Apple fizetési megoldása, az ApplePay és az Androidos telefonokon elérhető Android Pay is használja, ám azok nem banki alkalmazások. Az első érintéses mobiltárcát Magyarországon a Telekom, a Telenor és a Vodafone indította el egy közös projektben, ez azonban egy úgynevezett secure elementtel, vagyis egy speciális SIM-kártyával működik, és csak az OTP-s ügyfelek számára elérhető egy külön igényelhető OTP-s virtuális bankkártyával.

S hogy mi is a GRÁNIT Bank új technológiájának lényege? Nos, a GRÁNIT Pay alkalmazással a hagyományos bankkártyát pillanatok alatt mobiltelefonra lehet telepíteni, és ezt követően érintőkártya képes elfogadóhelyeken bárhol a világon bankkártya nélkül, a mobiltelefonnal lehet fizetni. Ehhez a GRÁNIT Bank alkalmazásán kívül mindössze egy NFC képes Androidos mobiltelefonra van szükség. Mivel a kártyás fizetés adattárolása nem a mobiltelefon SIM-kártyáján történik, hanem a Mastercard központi rendszerében, a mobilra letölthető digitális bankkártya használata biztonságos és független a telekommunikációs cégektől.

A GRÁNIT Pay előnye, hogy:

nem kell személyes megjelenés,

nincs szükség speciális SIM-kártyára,

nem kell külön speciális bankkártyát igényelni,

nem kell QR-kódokat fotózni a mobilfizetés során vagy adatokat beírni a telefonba, s akár érintős funkcióval nem rendelkező bankkártya is digitalizálható. S mivel a mobiltelefonunk lényegében mindig velünk van, mindig nálunk lehet a pénzünk is.

A jelenleg már GRÁNIT Bankos bankkártyával rendelkező ügyfeleknek  nem kell külön igényelniük ezt a szolgáltatást, csak egy NFC-képes androidos telefonra van szükségük, és le kell tölteniük a GRÁNIT eBank alkalmazását. Ha mások is szeretnék igénybe venni a szolgáltatást, nyitniuk kell egy számlát a GRÁNIT Banknál.

A GRÁNIT Payről további információt a bank ügyfélszolgálatán, a GRÁNIT VideóBankon keresztül vagy a bank holnapján kaphatnak az érdeklődők szeptember 15-től.

 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/30142/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?