Blogolj!

Átadták a Magyar Termék Nagydíj Pályázat díjait

Charlotte

Átadták a Magyar Termék Nagydíj Pályázat díjait, amelyek közül a MÁV-Start többet is hazavihetett.

A legnagyobb elismerés talán az Innovációért Nívódíj különdíja, amelyet olyan megoldások, termékek, illetve rendszerek alkotói nyerhetnek el, akik pályázatuk újdonságértékével a magyarországi vállalkozói kultúra tükreként, kiemelkedően mutatták meg a hazai alkotóerőben rejlő lehetőségeket és kreativitást. A különdíjat a MÁV–START Vasúti Személyszállító Zrt.: IC+ nagysebességű vasúti személykocsi pályázata érdemelte ki. Az IC+ jelzőt viselő vagonok belföldön 160, külföldön pedig 200 km/órás sebesség elérésére is képesek. A kocsikat magyarok tervezték és magyar cég is gyártja, vagyis teljes mértékben hazai termék. A kormány idén áprilisban döntött a sorozatgyártás megkezdéséről, amelynek keretében 2017 és 2019 között 100 kocsi gyártása történik majd. Időközben a MÁV megkezdte 20 nemzetközi kivitelű kocsi gyártásának előkészítését is.

A MÁV-START Zrt. az  egyetlen olyan személyszállító Európában, amelyik saját járműgyártási képességgel rendelkezik. Az IC+ kocsi lesz az első olyan ülőhelyes kocsi Európában, amely megfelel az új európai szabványrendszer összes követelményét. A Szolnokon gyártott IC+ két prototípusa 2014 októberétől próbaengedéllyel szállított utasokat, majd 2015 júniusában megkapta a típusengedélyt a magyar és nemzetközi közlekedésre.

A MÁV-START-hoz hasonlóan ugyancsak jogosult a Magyar Termék Nagydíj védjegy használatára az Édes Napok Kft. ÉDES Napok Budapest Csokoládé és Édességünnep, amely hazánk legnagyobb édességfesztiválja és egyben legszínvonalasabb szakmai találkozója. A rendezvényt ma már Európában is ismerik és a legnagyobb ilyen jellegű események között tartják számon. A 2011 óta íródó történetében több mint 100 ezer látogató vett részt az eseményen Budapest belvárosában – az idei évtől kezdve nem kell belépőjegyet váltania a látogatóknak. Édes Napok keretében (ebben az évben szeptember 16-18. lesz az esemény) száznál is több kiállító mutatja be új termékeit. A finomságok mindegyike kézzel gyártott, magas minőségű termék.

Az idei jutalmazottak listája elérhető ide kattintva.

 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/30064/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?