Blogolj!

Így kell egy ország gazdaságát vezetni

Évek óta csökkent Magyarországon a munkanélküliek száma és ezzel párhuzamosan folyamatosan növekszik a foglalkoztatottaké. Sokszor megírta a Blogstar is.

Most újabb csúcsokat döntött meg a magyar gazdaság.

Rekord alacsony munkanélküliség, rekord a foglalkoztatottak létszáma.

A 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 142 ezerrel, 4 millió 343 ezerre emelkedett a 2016. április-júniusi időszakban. A munkanélküliség 5,1 százalékra süllyedt, amivel az Európai Uniós országok között az ötödik legjobb mutatóval rendelkezünk.

A magyar reformok működnek, hiszen a munkanélküliségi ráta a rendszerváltás óta nem volt ilyen alacsony, a foglalkoztatottak száma pedig nem volt ilyen magas hazánkban.

A 15-64 éves korosztály foglalkoztatási aránya egy év alatt 2,6 százalékpontot javult, így 66,4 százalékra emelkedett. A foglalkoztatottak számának nemek szerinti alakulását tekintve látható, hogy a férfiak és a nők körében egyaránt javultak a mutatók.

A 15-64 év közötti férfiak foglalkoztatási aránya az előző év azonos időszakához képest 2,8 százalékponttal, 72,9 százalékra nőtt. A 15-64 éves női foglalkoztatás újabb csúcsot ért el. A foglalkoztatási ráta most először haladta meg a hatvan százalékot (60,1%) és a munkanélküliségi ráta először kisebb öt százaléknál (4,9%).

A fiatalok esetében is folyamatosan javulnak a mutatók, hiszen a 15-24 éves korosztályban már 294 ezren, több mint 16 ezerrel többen dolgoznak, mint egy éve. Eközben a fiatal munkanélküliek száma 15 ezerrel, 45 ezerre csökkent, így az ifjúsági munkanélküliségi ráta közel 13 százalékra mérséklődött.

A foglalkoztatottak számának rekord mértékű növekedése bizonyítja, hogy a magyar reformok működnek. A kormányzat sikeres foglalkoztatáspolitikájának köszönhetően hónapról-hónapra javulnak a hazai munkaerő-piaci statisztikák, míg az előrejelzések továbbra is pozitív folyamatokat vetítenek előre.

Így kell egy ország gazdaságát vezetni.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/29027/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?