Blogolj!

A magyar kormány kottájából játszik a Morgan Stanley

A londoni székhelyű globális bankcsoport, a Morgan Stanley elemzői szerint Magyarország sérülékenységi mutatója javult legjobban a 2008-as állapothoz képest, ráadásul helyzete tovább javulhat, és az országot még az idén felminősíthetik.

A nagyon független okos tojások folyamatosan azt jósolják 2010-óta, hogy a polgári kormány gazdasági katasztrófába viszi az országot és a gazdaság baljós egén sötét viharfelhők gyülekeznek. Aztán telnek-múlnak az évek, már 2016-os írunk, de valahogy nem akar beütni a vész.

Érdemes megnézni a Morgan Stanley és a Portfólió két ábráját. Az első szerint 2008-ban Magyarország volt a legkiszolgáltatottabb gazdaság a vizsgált régióban.

Forrás: Morgan Stanley, Portfólió

A másik ábra szerint 2008-os képest Magyarország sérülékenységi mutatója javult legjobban, és itt következett be a leglátványosabb és pozitív változás.

Forrás: Morgan Stanley, Portfólió

A Morgan Stanley még azt is prognosztizálja, hogy a gazdasági növekedés lassulása ellenére Magyarország pozíciója további biztató fejlemények elé néz, ez pedig egy eljövendő felminősítés kezdetét jelentheti.

Ha pedig így lesz, kardjába dől-e Inotai András, Vértes András és a többi balliberális spin doctor?

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/25068/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?