Blogolj!

Lesz-e nagyobb hitelkihelyezés 2016-ban?

A gazdasági növekedés fönnmaradásának egyik záloga a bankok által kihelyezett hitelek növekvő nagysága. A növekedés szempontjából nagy kérdés az is, mekkora EU-s forrás érkezik 2016-ban Magyarországra.

Az európai uniós ciklusváltása miatt most kevesebb uniós forrás jut 2016-ra Magyarországra. A gazdasági növekedés érdekében kormány és a bankszövetség, a kormány bankokkal való tárgyalása révén vannak-e e lépések arra, hogy a hitelezést intenzívebbé lehessen tenni? – kérdezte a Blogstar.hu a 37. Kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől.

– Magyarország és az EBRD között kötött megállapodás és a bankadó csökkentése ezt a célt szolgálja. A bankszövetség és a Nemzetgazdasági Minisztérium között korrekt és konstruktív egyeztetések zajlanak annak érdekében, hogy a kihelyezett hitel nagyságrendje növekedjen.

Ez valóban egy következő lába a gazdasági növekedés fönnmaradásának és erősítésének.

Vannak jóslatok arra nézve, hogy mennyi EU-s pénzt lehet kifizetni 2016-ban, majd meglátjuk ezt. Az intézményrendszer meggyőződésem szerint többre képes, mint amennyit jelen pillanatban jósolnak. Ezermilliárdról beszélnek, mi 2 ezret céloztunk meg. Várjuk meg az év végét. Messze van még – zárta válaszát Lázár János.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/24176/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?