Blogolj!

A vártnál jobban alakult 2015-ben a gazdaság, pukkadnak ballibék

Még a kormány sem remélte, hogy 2015-ben ilyen jól teljesít a gazdaság, ilyen jól alakulnak a makrogazdasági mutatók - derült ki Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter mai sajtótájékoztatóján.

(A balliberális média pedig pukkad és igyekszik kicsinyíteni, sőt, negatívan beállítani az eredményeket, de velük többet nem érdemes foglalkozni a mai sajtótájékoztató kapcsán.)

Mindenesetre, a számok a következőről tanúskodnak: a tervezett 2,5 százaléknál vélhetően gyorsabban, 2,8-2,9 százalékkal nőtt a magyar gazdaság, az pedig adósságráta 76 százalék alá csökkent, így sikerült csökkenteni a 2014-es 76,2 százalékos szintet.

Mindezt pedig annak ellenére sikerült megvalósítani, hogy 600 milliárd forint uniós támogatás nem érkezett meg a büdzsébe, ezek egyébként bármikor is érkezzenek meg, a tavalyi év eredményét növelik.

A bérek és a fogyasztás növekedése, az infláció csökkenése és az alacsony olajár is szerepelnek a kedvező változások okai között. A lényegében nulla százalékos infláció annak jó, aki megtakarítással rendelkezik.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy az államháztartás helyzete a várakozásoknál is kedvezőbben alakult, a magasabb gazdasági növekedés magasabb adóbevételeket eredményezett. Az adóbevételek várhatóan 550 milliárd forinttal alakulnak magasabban a tervezettnél. A bruttó bér-és keresettömeg 6,7 százalékkal bővült, nőttek a fogyasztási kiadások is tavaly.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/23682/pics/lead_800x600.jpg
gazdaság,Nemzetgazdasági Minisztérium,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?