Blogolj!

Csőd szélén álló országból Európa egyik legbiztosabb állama

2010-ben egy csőd szélén tántorgó országot bíztak ránk, ennek ellenére ma ott tartunk, hogy Európa egyik legbiztosabb országa Magyarország – fogalmazott Orbán Viktor a Fidesz 26. kongresszusán. A cél, hogy minden család feje felett legyen saját fedél, ezért javasolják, hogy a következő négy évben a lakásépítés áfája 27-ről 5 százalékra csökkenjen.

Orbán Viktor magunkra ismert, amikor Oscar Wilde sorait olvasta az írekről, aki szerint „becsületes emberek, mert sosem mondanak jót egymásról.” Valóban, mi is büszke, öntudatos, olykor önfejű emberek vagyunk, akik mindig a maguk erejükből akarnak elérni mindent – mondta a miniszterelnök és frissiben újraválasztott pártelnök.

Olyan nemzet, amely soha nem kuncsorog másoknál, soha nem kéri mások pénzét, se ura, se alattvalója, se eltartója, se eltartottja nem akar lenni más népeknek.

Erre kellett és csak erre lehetett építeni 2010-ben is, amikor egy csőd szélén egyensúlyozó országot bíztak rájuk a választók. Olyan országot vettek át, amelyre mindenki legyintett a világban és sokan idehaza.

Magyarország úgy volt elkönyvelve, hogy kész, megy a lecsóba a görögökkel együtt. Sőt, talán még előbb, mint Görögország. 2010 előtt a külföld már lemondott rólunk, de azért annyit még tettek értünk, hogy ideküldték az IMF-et – jegyezte meg a miniszterelnök.

Fotó: Blogstar

Azóta mindössze öt év telt el, és ma Európa egyik legbiztosabb pontja éppen Magyarország. Sokan örülnének, ha olyan biztos lábakon állnának a pénzügyeik, mint nálunk, és olyan pénzügyminiszterük lenne, mint a miénk, akit nem véletlenül választottak a legjobbnak – utalt a miniszterelnök arra, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert választotta az idén az év pénzügyminiszterének a kelet-közép-európai régióban a Euromoney című szaklap Emerging Markets kiadványa.

Mindent összevetve Európa legtöbb országa boldogan kiegyezne a magyar gazdasági növekedéssel, örülne a mi munkanélküliségi és foglalkoztatottsági eredményeinknek.

Fotó: Blogstar

Sokan lélegeznének föl, ha Magyarországhoz hasonlóan sikerülne csökkenteni az államadósságukat, kivezetni a devizahiteleket, lefaragni az adókat, növelni a béreket, közben megőrizni a nyugdíjak értékét és jelentős összegekkel segíteni a családokat - sorolta, megjegyezve: ma már nem ingoványon egyensúlyozunk, erős fundamentumokat építettünk, van szilárd talaj a lábunk alatt.

Ki gondolta volna, hogy a rezsit nemcsak emelni lehet, de csökkenteni is? – tette fel a kérdést Orbán Viktor. Ma már a szocialisták is odasündörögnek a rezsicsökkentés melege mellé, pedig annak idején kíméletlen ellenzői voltak. Óriási derültséget kiváltva megjegyezte, végül is nekik köszönhetik az emberek a rezsicsökkentést, hiszen ha Lendvai Ildikó és elvtársai nem lettek volna, nem lett volna mit csökkenteni. De ki gondolta volna, hogy a devizahitelektől meg lehet szabadítani az országot, sőt a bankokat el lehet számoltatni?

Felhívta a figyelmet arra, hogy ma 550 ezerrel többen dolgoznak, mint a kormányzásuk elején, a cél a teljes foglalkoztatás. Kevesebb adó, több vállalkozás, nemzeti ipar, magyar gazdák, bürokráciamentes állam: ebből születik meg a következő néhány százezer munkahely – húzta alá.

Erős és sikeres családok nélkül nincs erős és sikeres ország, nélkülük nem fordítható meg a népességfogyás – emelte ki. Mint mondta, azt akarják, hogy minden család feje fölött legyen fedél, minden magyar családnak lehessen saját otthona, amely a saját tulajdona. Bejelentette, hétfőn benyújtják a Parlament elé azt a javaslatot, amely alapján a következő négy évben a lakásépítés áfáját 27 százalékról 5 százalékra csökkentik.

Fotó: Blogstar

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/23144/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?