Blogolj!

Jó hírek érkeznek a turizmusról

Rekordévet zárhat idén a turizmus és szép kerek számoknak örülhetünk az idén, a bevétel várhatóan meghaladja a 350 milliárd forintot, a hozzánk látogatók száma a tízmilliót, 25 millió vendégéjszakával számolhatunk, jól állunk a nemzetközi statisztikákban, bár nem tudni, az MSZP-s Harangozó Gábor tartja-e magát májusi jóslatához, miszerint a vasárnapi zárva tartással a kormány tönkreteszi a turizmust.

Rekord évet zárhat idén a turizmus, az előrejelzések szerint a bevételek várhatóan meghaladják a 350 milliárd forintot, így az ágazat egyre inkább hozzájárul a gazdaság bővüléséhez - mondta Lepsényi István, az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett szálláshelyek forgalmával kapcsolatban kiemelte: év végéig a Magyarországra látogató turisták száma meghaladhatja a 10 milliót, az eltöltött vendégéjszakák száma pedig a 25 milliót.

A külföldi és a magyar vendég forgalom egyaránt jelentős. Magyarország az ENSZ turisztikai szervezetének 50 országot rangsoroló listáján a 24. helyen áll a beérkezések száma alapján. A belföldi forgalom elsősorban a Széchenyi Pihenőkártyának köszönhetően "szépen alakul" - tette hozzá az államtitkár.

Kérdésre elmondta: bár a KSH adatai szerint októberben 3,4 százalékkal csökkent a külföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest, ez csupán szezonalitás, október ugyanis holtszezon, novemberben kezdődik az élénkülés és decemberben lesz a csúcsidőszak.

A főváros és a vidék viszonylatában arra is rámutatott, hogy a külföldi turisták egyre többször rövid városlátogatásra érkeznek az országba, ebből leginkább Budapest profitál, a gyógyturizmus révén azonban már vidékre is ellátogatnak a külföldiek. Kiemelte: a belföldi turizmus erősítését több program támogatja, köztük a Bejárható Magyarország Program.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/23100/pics/lead_800x600.jpg
belföldi turizmus,Nemzetgazdasági Minisztérium
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?