Blogolj!

Történelmi, 312 milliárdos fejlesztés érkezik a Balatonra

A turisztikai fejlesztésekre összesen 26 milliárdot jut, ebből 2,5 a gyógyhelyekre. A 25,2 milliárdos gazdaság-innováció fejezetben a legnagyobb tétel a balatoni vállalkozások fejlesztésének javítása tétel (6,5 milliárd). Egészsége termékekre 17,8 milliárd jut, benne a borászatok fejlesztésére 5,6 milliárd forint.

A vízminőség és biztonság fejezet összértéke 59,2 milliárd, míg a közlekedésé 95, 5 milliárd forint. Balatonfüreden, Siófokon és Keszthelyen például elektromos autóbuszok üzembeállítását tervezik. Területfejlesztésre 31,5 milliárdot szánnak, humánerőforrások fejlesztésére pedig 32 milliárdot.

Történelmi jelentőségű pillanatnak számít a Balaton életében, hogy forrást is rendeltek az üdülőrégió stratégiai céljainak megvalósításához, amire a rendszerváltás óta nem volt példa – mondta Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke csütörtökön, Balatonfüreden. (A különböző feladatok végrehajtását négy miniszter felügyeli: Lázár János, Varga Mihály, Seszták Miklós és Balog Zoltán.)

Vitályos Eszter, az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár úgy fogalmazott, soha ekkora nagyságú forrással nem gazdálkodhatott még az üdülőövezet, mint most.

A régió olyan régi álmai valósulhatnak meg, mint a balatoni körvasút, a bringaút fejlesztése, a Sió-zsilip és a Sió-csatorna rekonstrukciója, vagy az aktív turizmus széleskörű fejlesztése, és olyan fontos beruházások valósulhatnak meg, amelyek helyzetbe hozzák a vállalkozásokat. Hangsúlyozta: az országban más ilyen komplex nagy fejlesztés nincs egyelőre, mint a balatoni.

Címkék: Balaton
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/22318/pics/lead_800x600.jpg
Balaton
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?