Blogolj!

A kormány idén 72 milliárdot fordít gyermekétkeztetésre

A számok magukért beszélnek: míg 2010-ben 28 milliárd jutott, idén már 72 milliárd forint jut gyermekétkeztetésre. Az ingyenes bölcsődei, óvodai gyermekétkeztetésben részesülők száma idén szeptembertől 3,5-szeresére, 92 ezerről 318 ezerre nőtt, ez kilencven százalékos arány, a bölcsődében négyszer, az óvodában háromszor ingyenesen esznek a gyerekek.

Ha például ebéd után elviszik őket a szülők, az uzsonnájukat becsomagolják a dolgozók.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár egy mai sajtótájékoztatón elmondta: a szociális kormányzat vizsgálja, miként lehet ezt kiterjeszteni az iskolák alsó és felső tagozatára.

Már most nyáron is segítettek a rászorulóknak

Arra is van lehetőség, hogy az önkormányzatok pályázzanak a rászoruló gyermekek nyári étkeztetésére. Idén az önkormányzatok csaknem fele vett részt a programban, összesen 142 ezer gyermek kapott ingyenebédet.

A jövő évtől a tervek szerint a pályázó önkormányzatoknak már minden iskolai szünetben biztosítaniuk kell a napi egyszeri ingyenes étkezést, nem csupán nyáron.

Az étkeztetéshez szükséges infrastruktúrát az önkormányzatoknak kell megszervezniük, vagy ahol ez nem megoldható, ott ki kell szállítani a családokhoz az ételt. Az ehhez szükséges mintegy 4,5 milliárd forintot a kormány biztosítja majd, amely januártól megerősíti a gyermekjóléti szolgálatokat is annak érdekében, hogy a szakemberek gyorsabban értesüljenek az elhanyagolt, veszélyeztetett, bántalmazott gyerekekről, és minél hamarabb segíthessenek.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/22301/pics/lead_800x600.jpg
gyermekétkeztetés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?