Blogolj!

Migrációs kiadások: ismét Magyarország után kullog az EU

Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az euró-csoport elnöke leírná a költségvetési hiányból a menekültekre költött pénzeket. A migrációs válság egyes országok számára olyan terhet jelent, hogy azt költségvetési szempontból rendkívüli körülménynek kell tekinteni, így lehet helye az uniós szabályok rugalmas értelmezésének.

Nem általánosítva, nem minden ország számára, és nyilvánvalóan nem örökre, de ezt egyes országoknál figyelembe kell venni - közölte Dijsselbloem, külön kiemelve, hogy az eurócsoport nem foglalkozott a kérdéssel, így nincs egységes álláspontja, ez csak ő személyes magánvéleménye.

A holland pénzügyminiszter tudatta, hogy az Európai Bizottság feladata annak eldöntése, hogy melyik tagállam esetében milyen mértékben lehet rugalmasan értelmezni az uniós költségvetési szabályokat.

Pierre Moscovici, a bizottság gazdasági ügyekért felelős tagja tudatta: minden tagállamot külön-külön megvizsgálnak majd ebből a szempontból, és a pontos számok alapján fognak dönteni.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a pénzügyminiszterek októberi tanácskozásán arról beszélt, hogy a migrációs válsággal kapcsolatos kiadások egyszeri, rendkívüli tételnek számítanak, amelyeket nem kellene figyelembe venni a költségvetési hiány számításánál.

A Blogstar pedig ezt írta korábban: http://ecoblogstar.blogstar.hu/2015/10/21/migracios-kiadasok-nem-szamithatnak-bele-a-koltsegvetesi-hianyba/21812/

Meglátjuk, mit dönt az unió, mennyit fedez a migránsokra kényszerűen kiadott több milliárd forintból.

Címkék: költségvetés
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/22275/pics/lead_800x600.jpg
költségvetés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?