Blogolj!

Tagállamok vennék át az áruforgalom-ellenőrző rendszerünket

Újabb csapás a balliberálisok és gazdasági okos tojásaik számára, bár szorgosan huhogtak az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrzési rendszer, az ekáer ellen, a Blogstar.hu információi szerint más uniós tagállamok is szeretnék átvenni a magyar elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrzési rendszert. Az ország 60 milliárd forint pluszbevételt érhet el az év végéig, és jól járnak a törvénytisztelő cégek is.

Az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrzési rendszer lényege, hogy a közúti áruszállítás csakis regisztrált módon mehessen végbe Magyarországon, ha úgy tetszik, minden áruszállítmány precízen regisztrálva legyen. Mondani sem kell, a jogkövető cégek és kereskedők, a legális gazdaság védelme volt a cél.

A visszajelzések szerint – több mint ötvenezer cég regisztrált eddig, és több mint nyolcmillió ekáer-számot igényeltek – megkezdődött a piac kifehérítése, különösen az élelmiszeriparban, az építőiparban, továbbá az acéliparban lévő vállalkozások is kedvezően nyilatkoznak a fejleményekről, több a megrendelésük.

Az áfacsalások ugyanis az egyedileg nem beazonosítható árukat érintették elősorban.

Az áfacsalások az egyedileg nem beazonosítható árukat érintették elősorban

Az ellenőrzési rendszer pedig azért kijátszhatatlan, mert az adóhatóság adatbázisok összevetésével dolgozik, nem csupán az ekáer-adatok alapján, hanem figyelembe vesznek útdíj-nyilvántartásokat, mérlegadatokat, kamerafelvételeket, és milyen meglepő, az ekáer-szám nélküli gépjárműveket állítják meg elsősorban.

A visegrádi négyeken túl Finnország, Nagy-Britannia is élénken érdeklődik a magyar rendszer iránt, és várhatóan folyamatosan bővül a kör.

A NAV a tapasztalatok alapján a vasúti szállításra is kiterjesztené a rendszer alkalmazását.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/21942/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?