25 év után ismét BL-főtáblás a Ferencváros!
A magyar bajnoknak egy gólnélküli döntetlen is elég volt a norvég Molde ellen ahhoz, hogy belépjen az álmok kapuján.
Blogolj!

Közel 7 százalékkal bővült az ipar az év első hét hónapjában

Az emelkedő rendelésállománynak és a júliustól elérhető újabb kapacitásbővítő pályázatoknak is köszönhetően az év hátralevő részében az ágazat további erősödésére számítunk.

A 2014 júliusában mért kiugró, 12,4 százalékos növekedés ellenére az idei év hetedik hónapjában tovább tudta növelni Magyarország az ipari teljesítményét. A kiigazítatlanul és a munkanapokkal korrigált 3,4%-os növekedést érdemben továbbra is a feldolgozóipar, azon belül a járműgyártás és a hozzá kapcsolódó gumigyártás, valamint az élelmiszeripar támogatták.

A jelentősebb súlyú alágak közül a feldolgozóipari termelés egyharmadát képviselő járműgyártásban és a szorosan hozzá kapcsolódó gumiiparban 10% feletti bővülés volt tapasztalható éves összehasonlításban.

A két szakágazat a növekedéshez összesen 5,4 százalékponttal járult hozzá, ami nagyrészt a kiépült kapacitástöbbletnek és a tartósan magas külső autóipari keresletnek köszönhető. Az egyenletes bővüléshez hozzájárult az is, hogy a feldolgozóipari termelés több mint 11%-át adó élelmiszer gyártása 1,7%-kal nőtt.

Az év hátralévő részében a kedvező folyamatok fennmaradását várjuk: az összes rendelésállomány szintje 11,1%-kal haladta meg az előző év júliusit, de a kiemelt feldolgozóipari ágazatok összes új rendelése is több mint 2 százalékos emelkedést mutatott.

A nyugat-európai autóértékesítések augusztusban 9,6%-kal emelkedtek, ami valószínűsíthetően továbbgyűrűzik a hazai autóiparba is. Szintén az ipari kibocsátás növekedését segítheti, hogy a kis- és középvállalkozások számára júliustól elérhető EU-s támogatások egy része termelési kapacitásbővítésre fordítható.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/20856/pics/lead_800x600.jpg
ipari termelés,Nemzetgazdasági Minisztérium
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?