25 év után ismét BL-főtáblás a Ferencváros!
A magyar bajnoknak egy gólnélküli döntetlen is elég volt a norvég Molde ellen ahhoz, hogy belépjen az álmok kapuján.
Blogolj!

A zárszámadási törvényjavaslat is a kormányt igazolja

Az Alaptörvény 36. cikke szerint az Országgyűlés minden évre vonatkozóan törvényt alkot a központi költségvetés végrehajtásáról. A törvényjavaslatot a Kormány a költségvetési évet követő nyolcadik hónap utolsó napjáig terjeszti be.

A központi költségvetés és az annak végrehajtásáról szóló törvényjavaslat azonos szerkezetben, átlátható módon és ésszerű részletezettséggel tartalmazzák az állami kiadásokat és bevételeket.

Az Állami Számvevőszék a zárszámadásról készített jelentésében megállapította, hogy „a központi költségvetés teljesített bevételi és kiadási főösszege nem tartalmaz lényeges hibát, a bevétel és kiadás teljesítési adatai megbízhatóak.”

A Kormány 2014-ben tovább folytatta a kormányzati ciklus elején meghirdetett gazdaságpolitikai céljainak megvalósítását: a költségvetési hiány alacsony szinten tartását, az államadósság csökkentését, az ország versenyképességének javítását, valamint a foglalkoztatás növelését.

Mindemellett – érzékelve, hogy a világgazdasági válságot követően a háztartások magas devizaadóssága a belső kereslet élénkülésének gátjává vált – a Kormány a devizahitelek rendezése érdekében 2014-ben meghozott döntéseivel (elszámoltatás, forintosítás, fair bank törvény) több százezer devizahiteles család terheit kezdhette el mérsékelni 2015-től.

Magyarország kiemelkedő gazdasági teljesítményt ért el 2014-ben: a növekedés üteme a várakozásokat meghaladó mértékben, 3,6%-ra gyorsult.

Ezzel hazánk az Európai Unióban a harmadik, a visegrádi országok közül pedig az első helyen végzett, elérve így a válság előtti szintet. Ez a növekedés nem eladósodásból származott, valamint az egyensúlyi mutatók is kedvezően alakultak.

A tervezettnél kisebb költségvetési deficit a kedvező makrogazdasági folyamatokból és a gazdaság fehéredéséből származó többletbevételeknek, illetve kiadáscsökkenésnek köszönhető. Ezek pedig egyértelműen igazolják a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseinek helyességét, továbbá alátámasztják annak eredményeit.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/20003/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?