25 év után ismét BL-főtáblás a Ferencváros!
A magyar bajnoknak egy gólnélküli döntetlen is elég volt a norvég Molde ellen ahhoz, hogy belépjen az álmok kapuján.
Blogolj!

Folyamatosan növekszik a gazdaság

A nemzetgazdaságban fontos beruházások valósultak meg a második negyedévben - hangsúlyozta az államtitkár, kiemelve azt is, hogy a 2100 milliárd forintot is elérte a Magyarországon az első fél évben összesen befektetett összeg.

Különböző ágazatokban került sor beruházásokra, a közszféra és a magánszféra is jelentős beruházásokat hajtott végre, 16, illetve 14 százalékos bővülést mutatva - ismertette Glattfelder Béla.

Az államtitkár felidézte, két éve bővülnek a beruházások Magyarországon. Az idei első negyedév kicsit gyengébben sikerült, de a második nagyon erős volt - hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy a tavalyi első és második negyedévben is jelentős volt a beruházások növekedése, tehát erős bázishoz képest kellett a mostani bővülést elérni.

Általában az éves beruházások 40 százaléka valósul meg az év első felében, így várhatóan az idei év második felében is fel fognak gyorsulni a beruházások - közölte.

Elsősorban a feldolgozóipari beruházások bővülésére lehet számítani, mert néhány nagyobb projekt kezdődött az első fél évben, illetve az európai uniós forrásokból finanszírozott beruházások is meghatározó mértékben a második fél évben fognak megvalósulni, ez is növekedést segítő tényező - mondta el az államtitkár.

Hangsúlyozta, kiemelkedő növekedést mértek a szállítás és raktározás területén, ahol mintegy 45 százalékos volt a beruházások bővülése.

Glattfelder Béla kitért arra is, hogy az 50-nél több dolgozót foglalkoztató magánvállalkozásoknál 14 százalékkal bővültek a beruházások, ami arra utal, hogy a vállalkozások kedvezőnek látják a piaci kilátásaikat.

Címkék: beruházások
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/19989/pics/14410399245237861_800x600.jpg
beruházások
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?