Blogolj!

Az ünnepek alatt is teltházzal üzemeltek a szállodák – évek óta

Az elmúlt évekhez hasonlóan vidéken telt ház van elsősorban a vízparti, illetve a wellness- és gyógyszállodákban, amelyek családoknak nyújtanak pihenési lehetőséget. Kiemelkedő foglaltságot jegyeznek egész augusztusban a budapesti szállodák is, amelyek az államalapítás ünnepének hétvégéjén minden kategóriában telt házzal üzemelnek.

Budapesten az ünnepnek nincs szerepe a szállodák üzletmenetében, ugyanis a vendégek bő 90 százaléka külföldről érkezik, és nekik augusztus 20. nem munkaszüneti nap. Ennek ellenére a fővárosban is telt ház körüli foglaltságra számítanak a szállodák a hosszú hétvégén.

Ez magyarázható azzal, hogy Budapest iránt az elmúlt években egyre erősödő kereslet 2015-ben tovább nőtt. A korábban nem főszezonnak tekinthető júliusban is 75-80 százalék körüli volt a hotelek foglaltsága, és augusztusban - a budapesti szállodáktól kapott tájékoztatás szerint - még ennél is jobb, 80-85 százalék körüli kihasználtságot várnak.

A júniusi adatok is azt támasztják alá, hogy a belföldi turizmusra az utóbbi évekre jellemző folyamatos élénkülés stabil: júniusban 553 ezer belföldi vendég közel 1,3 millió éjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken. Előbbi 6,3%-os, utóbbi 3,9%-os növekedést jelent, míg a magyaroktól származó szállásdíj-bevétel 13,8%-kal emelkedett tavalyhoz képest.

A SZÉP Kártya mutatói pedig igazolták, hogy a pihenőkártya-rendszer mennyire meghatározó szerepet tölt be a magyar turizmusban. Júniusban a kereskedelmi szálláshelyi SZÉP Kártya felhasználás 5,4%-kal nőtt, mintegy 2200 kereskedelmi szálláshelyen közel 1,5 milliárd forintot költöttek ezzel a fizetőeszközzel.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/19853/pics/lead_800x600.jpg
belföldi turizmus,szállodák
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?