25 év után ismét BL-főtáblás a Ferencváros!
A magyar bajnoknak egy gólnélküli döntetlen is elég volt a norvég Molde ellen ahhoz, hogy belépjen az álmok kapuján.
Blogolj!

A magáncsőd csak a fegyelmezetten fizetőknek éri meg

A családi csődvédelem olyan jogintézmény, amelynek nem volt előzménye Magyarországon, Nyugat-Európában viszont hosszabb ideje jól működik. A jövőben nálunk is több tízezer embert is érinthet, a legfontosabb szabályok is ismertek.

A teljes tartozás minimum 2 millió forint, de nem lehet több mint 60 millió forint, feltétel, hogy az érintettek 90 napon túl minimum 500 ezer forint lejárt tartozással rendelkezzenek. Maga a tartozás pedig nagyobb, mint az adós és adóstárs adósságrendezésbe bevonható vagyona, ugyanakkor nem lehet nagyobb a teljes vagyon kétszeresénél. Érdekesség, hogy a vagyonba beletartozik az adósnak az öt év adósságrendezési eljárás alatt várható bevétele is.

A magáncsőd a banki hiteltartozásokon túl számos lakossági tartozásra kérhető, első körben a jelzáloghitelekkel érintett ingatlanoknál, ezt követik a köztartozások, közműtartozások, a sorban legvégül a magánkölcsönök találhatóak.

Ha mindez megvan, ekkor jön egy kormánytisztviselő, akit családi vagyonfelügyelőnek hívnak majd. Nem csupán a törlesztéseket ellenőrzi, hanem azt is, hogy az adós megfelelően gazdálkodik-e a vagyonával. Ha a tisztelt adós trükközik, az eljárás megszűnhet. (A Családi Csődvédelmi Szolgálatnál mintegy száz kormánytisztviselő fog dolgozni.)

Mindezekből látszik, az adósnak a teljes eljárás alatt fegyelmezetten kell törlesztenie, gazdálkodnia – ez az ára annak, hogy nem indulhat ellene végrehajtás.

Ezzel a törvénnyel azért kellett nagyon óvatosan bánni, mert ha nincs szigor, akkor a fizetési fegyelem rombolása teljesen ellenkező hatást váltana ki. Voltak például olyan módosító képviselői indítványok is, amelyek a csődvédelmet a még fizetőképes, vagy a kisebb adóssággal rendelkezőkre is kiterjesztették volna, de ezeket már nem fogadta el a Parlament.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/19796/pics/lead_800x600.jpg
csődvédelem,pénzügyek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?