A gazdaság köszöni szépen, jól van!

Tizennégy órás repülőút után, Kínából hazaérkezve állt a kamerák elé Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hogy a KSH legfrissebb növekedési adatát kommentálja. A kedvező adat, amelyet kevesen mertek ilyen mértékben előre jelezni, jó hangulatott adott a sajtótájékoztató résztvevőinek is. Nem véletlenül mondta itt Varga Mihály, hogy a gazdaság, köszöni szépen, jól van!

Milliárdok folynak be az ekáerből

2016.03.29.
Csak 2016-ban majd 2,5 milliárd bevételt hozott az ekáer – védte meg a Nemzetgazdasági Minisztérium az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrzési rendszert. Erről ugyanis az a Magyar Nemzet igyekezett félretájékoztatni az adózókat, amely tavaly februárban pár bravúros óra alatt vadonatúj köpönyeget öltött magára.

A vártnál jobban alakult 2015-ben a gazdaság, pukkadnak ballibék

2016.01.06.
Még a kormány sem remélte, hogy 2015-ben ilyen jól teljesít a gazdaság, ilyen jól alakulnak a makrogazdasági mutatók - derült ki a nemzetgazdasági miniszter mai sajtótájékoztatóján. A balliberális média pedig pukkad és igyekszik kicsinyíteni, sőt, negatívan beállítani az eredményeket.

Jó hírek érkeznek a turizmusról

2015.12.12.
Rekordévet zárhat idén a turizmus és szép kerek számoknak örülhetünk az idén, a bevétel várhatóan meghaladja a 350 milliárd forintot, a hozzánk látogatók száma a tízmilliót, 25 millió vendégéjszakával számolhatunk, jól állunk a nemzetközi statisztikákban, a növekvés évek óta töretlen, bár nem tudni, az MSZP-s Harangozó Gábor tartja-e magát májusi jóslatához, miszerint a vasárnapi zárva tartással a kormány tönkreteszi a turizmust.

Családi egzisztenciák veszélyben: sikeres a fémtörvény

2015.11.26.
A kábellopások száma hatodára, a fémlopásoké harmadára csökkent az elmúlt két évben, köszönhetően a két éve bevezetett fémtörvénynek és a folyamatos járőrözésnek. Kábellopásra és fémtolvajlásra bazírozott családi egzisztenciák kerültek veszélybe, a nol.hu pedig képes volt leírni a következőket: „Elégedett a fémtörvénnyel a MÁV. De annyira, hogy a nemzetgazdasági tárcával közösen lelkendeznek…”.

Közel 7 százalékkal bővült az ipar az év első hét hónapjában

2015.09.14.
Idén júliusban 3,4 százalékkal, az év első hét hónapjában 6,7 százalékkal erősödött Magyarország ipari termelése. A növekedés továbbra is egészséges szerkezetben zajlik: a feldolgozóipar 13 alága közül négy kivételével mindegyikben bővülést mértek, míg az ipari kibocsátás minden régióban nőni tudott.

13 ezer új munkahelyet hoztak létre a stratégiai partnerek

2015.09.09.
A kormány stratégiai partnerei közel 13 ezer új munkahelyet hoztak létre, és több száz milliárd forinttal növelték beruházásaikat – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Siemens Zrt.-vel két éve kötött együttműködést értékelve.

Ezeket a cikkeket olvastad már?