Kiemelt bejegyzések

Orbán megvédi a rezsicsökkentést

Orbán megvédi a rezsicsökkentést

2017.06.20. | Horváth K. József

Jó hangulatú és eredményes tárgyalásokat folytatott a parlamentben kedden Orbán Viktor a rezsicsökkentés komplex eredményeiről, s annak megőrzéséről. Tárgyaló partnere az Európai Bizottságtól érkezett.

Tovább
Családtámogatás és erősödő gazdaság

Családtámogatás és erősödő gazdaság

Tovább
Innovatív mezőgazdasági feldolgozóüzemet avattak Nagytarcsán

Innovatív mezőgazdasági feldolgozóüzemet avattak Nagytarcsán

Tovább

Többletforrás egyházi oktatási intézményeknek

A költségvetés év végi technikai zárásával a kormány döntése nyomán 54 milliárd forint többletforrást kapnak az egyházi oktatási intézmények szerte az országban. Soltész Miklós, az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár közölte: 60-70 településen több, mint 120 intézmény újulhat meg az óvodáktól a középiskolákig.

Megjelent a minimálbéremelésről szóló kormányrendelet

Mérföldkőhöz érkeztünk, a szociális partnerekkel sikerült megállapodnunk a minimálbér és garantált bérminimum összegéről. A megkötött megállapodás lehetővé teszi, hogy 2-3 százaléknál nagyobb mértékű gazdasági növekedés is lehetővé váljon a következő években, mondta Varga Mihály szakminiszter. Most megjelent a részleteket tartalmazó kormányrendelet.

Berlinbe repült a 11 milliomodik légiutas

Idén decemberben már a 11 milliomodik utasát köszönthette a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A légikikötő forgalma a harmadik egymást követő évben döntött rekordot, idén eddig 10 százalékkal bővült az utasszám. A különleges pillanatot az airberlin légitársasággal ünnepelte a repülőtér, amelynek utasa a reggeli járattal indult Berlin Tegel repülőterére.

Egészségügy: a béremelés dinamikusan folytatódik

Az egészségügyben dolgozók részére fontos bejelentés hangzott el, amely több mint nyolcvan milliárd forint sorsáról hozott hírt. Ezek szerint 2017 a béremelés folytatásának éve lesz az egészségügyben.

Magyarország erősödik, komoly többlet az államháztartásban

Az elmúlt hónapok adatai rendre azt mutatták, hogy másfél évtizede nem volt ilyen stabil az államháztartás helyzete, mint napjainkban. Nincs ez másként novemberben sem, amikor az államháztartás egyenlege 59,3 milliárd forintos többlet mutat. A kedvező tendencia egyértelműen bizonyítja, hogy a kormány felelősségteljes gazdálkodást folytat, ennek eredményét pedig minden magyar ember megtapasztalhatja, írja a nemzetgazdasági tárca közleménye.

Óriáshitel-program a gazdaság élénkítéséhez

A gazdaságélénkítés legjelentősebb programjának keretében új eszközöket – közel 550 milliárd forintot – állít csatasorba a kormány jövő év februárjától. A lehetőségek az ország kevésbé fejlett térségeiben is gyorsan és könnyen elérhetőek lesznek, elősegítve a vidék felzárkózását. Forrást többek között infokommunikációs fejlesztésekre, energiahatékonysági beruházásokra, kapacitásbővítésre vagy élelmiszeripari komplex beruházásokra lehet igényelni.

Parádés turisztikai fejlesztés lovagláshoz, bicajozáshoz

Európában másutt még nem található fejlesztés szerepel a társadalom aktív kikapcsolódását szolgálni hivatott turisztikai tervek között: a lovastúrákat szolgáló útvonalak. Ezen unikum mellet a kerékpárút-fejlesztés is dinamikus lesz Magyarországon.

Milliók dolgoztak meg a régen várt béremelésekért

A béremelések lehetőségét nem a szerencse hozta, hanem több millió magyar ember dolgozott meg érte. A kormánynak világos célja van, nemcsak azt szeretné elérni, hogy mindenkinek legyen munkája, hanem azt is, hogy mindenkinek megérje dolgozni.

Húsz éves az orosz-magyar gázszerződés

Hazánk földgázellátása továbbra is biztonságos és megfizethető, amit hosszú távú szerződések is garantálnak. Ezek a kérdések is napirenden voltak egy kiemelten fontos, magas szintű tárgyaláson.

Az ellenzék most sem támogatja a rezsicsökkentés védelmét

Hogyan lehet a rossz hírből nemes feladat a kormány számára. Ennek példája az az új konfliktus, amely hazánk rezsicsökkentő politikája és Brüsszel új törekvése között feszül. Az Európai Bizottság ugyanis meg akarja szüntetni a hatósági árakat az energetikában, ami közvetlen támadás a magyar háztartások gazdálkodása ellen.

Ezeket a cikkeket olvastad már?