Kiemelt bejegyzések

Két szakmát ingyen kitanulhatnak a fiatalok

Két szakmát ingyen kitanulhatnak a fiatalok

2017.08.16. | Leander

A szakképzés új lehetőséget kínálhat azoknak a fiataloknak, akiket nem vettek fel idén felsőoktatási intézményekbe.

Tovább
Százmilliók a lovasturizmus fejlesztésére

Százmilliók a lovasturizmus fejlesztésére

Tovább
Kiemelkedően elégedettek a vizes VB külföldi látogatói Magyarországgal

Kiemelkedően elégedettek a vizes VB külföldi látogatói Magyarországgal

Tovább

Korábbi kritikusaink is elismerik Magyarország teljesítményét

Jó bizonyítványt állított ki hazánkról az Európai Bizottság, egy ma közzétett brüsszeli jelentésben.

Középpontban a digitalizációs fejlesztés

Jó hír a kis- és középvállalkozások számára. Mától van lehetőség támogatási kérelem benyújtására a „Termelő KKV-k digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében „Ipar 4.0” mintaalkalmazások kialakítása” című pályázati felhívás esetében.

Az Irinyi Terv egyik alappillére

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Knorr-Bremse Csoport magyarországi vállalatai Nemzeti Beszállítói Programok Munkacsoportot hoznak létre. A szervezet modellértékű megalakításával egyre több magyar kis- és középvállalkozás számára válhat elérhetővé, hogy nagyvállalatok beszállítójává váljon.

Mosolygós többlettel zárt az államháztartás januárban

A legfrissebb adatok is alátámasztják, hogy Magyarország erősödik. A kormány a 2017-es költségvetés végrehajtásakor változatlanul elkötelezett a kiszámítható és felelősségteljes közpénzügyi gazdálkodás mellett.

Milliárdok kisvállalkozásoknak pályakezdők támogatására

Fiatal munkavállalók lesznek a haszonélvezői. Olcsóbbá teszi a gyakornokok foglalkoztatását a közvetlen munkahelyteremtést elősegíteni szándékozó operatív program.

CSOK: az építési engedélyek száma 2,5 szeresére nőtt

Az otthonteremtési program változatlanul népszerű a fiatalok körében, az építkezések nagy száma pedig jótékony hatással lesz a gazdaság erősödésére, az építőipar teljesítményének bővülésére.

Szuperalacsony a munkanélküliségünk az EU-ban

Az erősödő gazdaság újabb kedvező adatát tudhatta meg hétfőn a közvélemény. Lendületesen, 152 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma az előző év azonos időszakához képest 2016. utolsó negyedévében.

Kitilthatják-e autónkat Budapestről a szmogriadó riasztás fokozata esetén?

Nem árt, ha tudjuk, szmogriadó idején milyen behajtási szabályok vonatkoznak gépjárművünkre, hogy elkerüljük a meglepetést.

Februárban már látszani fognak a megemelt bérek a kereseteken

Üdítő olvasni róla, hogy a béremelések 2017-ben is folytatódni fognak, ami további reálkereset-emelkedést vetít előre. Mindez annak köszönhető, hogy januártól érdemben megemelkedett a minimálbér és garantált a bérminimum. Nőttek továbbá a munkáltatói adócsökkentések, valamint a közszférában zajló programok is kedvező hatást gyakoroltak a reálkeresetek alakulására.

A bölcsődei ellátás is bővül Magyarországon

Szívet melengető hír: korábban csak a tízezer lakosúnál nagyobb településeken volt kötelező a bölcsődei ellátási forma, januártól azonban már minden olyan településen gondoskodni kell erről, ahol negyvennél több háromévesnél fiatalabb gyermek él vagy van legalább öt olyan gyerek, akinek a szülei igénylik ezt az ellátást.

Ezeket a cikkeket olvastad már?