Kiemelt bejegyzések

Orbán megvédi a rezsicsökkentést

Orbán megvédi a rezsicsökkentést

2017.06.20. | Horváth K. József

Jó hangulatú és eredményes tárgyalásokat folytatott a parlamentben kedden Orbán Viktor a rezsicsökkentés komplex eredményeiről, s annak megőrzéséről. Tárgyaló partnere az Európai Bizottságtól érkezett.

Tovább
Családtámogatás és erősödő gazdaság

Családtámogatás és erősödő gazdaság

Tovább
Innovatív mezőgazdasági feldolgozóüzemet avattak Nagytarcsán

Innovatív mezőgazdasági feldolgozóüzemet avattak Nagytarcsán

Tovább

Hetente kétszer is változhat a cigaretta ára

A jövedéki törvény január 1-jétől hatályos rendelkezései értelmében a dohánygyártmányok adójegyéről lekerül a kiskereskedelmi eladási ár, így azok csak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett áron lesznek értékesíthetők.

Szívet melengető adócsökkenések mától

Január elsejétől több lakossági és vállalati adó és más közteher mértéke is szívet melengetően csökken. Olcsóbb lesz például a baromfihús és a tojás, de kevesebbet kell fizetni az internetezésért is. Mérséklődik továbbá a társasági adó és a kiva mértéke is.

A nagy bejelentések időszaka

A nagy bejelentések időszaka volt 2016 negyedik negyedéve. Negyven százalékos reálbér-emelkedés várható öt év alatt, 9 százalékos lesz a vállalati nyereségadó, 10 ezer forintos ajándék a nyugdíjasoknak, hazánk élen a családok támogatásában, jövőre havonta 30 ezer forintot tud megtakarítani a mintegy 350 ezer kétgyerekes család. Eco-Blogstar, 2016. 4. rész.

Több elismerés jutott a MÁV-START-nak

A gazdaság bővülése jótékony hatást gyakorolt a bérek emlekedésére. Erről már a harmadik negyedévben is érkeztek kedvező adatok. A Standard & Poor’s is felminősítette hazánkat, s a dinnyetermesztők is kedvező évet zárhattak a ballib időszak hozzá nem értő szabályozást meghaladó új gazdaságpolitikának köszönhetően. Eco-Blogstar, 2016. 3. rész.

Megszabadultunk az IMF vérszívó gyámkodássától

Az esztendő második negyedéve meghozta a régen várt felminősítések első fecskéjét. Áprilisban a Fitch Ratings sorolta befektetésre ajánlott kategóriába Magyarországot. Visszafizettük a súlyos hiteleket, ezzel megszabadultunk az IMF rabságától. Újból vásárolhatunk vasárnap, bejelentették: idén már újabb termékek áfája lesz öt százalék. Eco-Blogstar, 2016. 2. rész.

Az idei siker első eredményei már év elején mutatkoztak

A gazdaság erősödésének már 2016. elején is voltak előjelei. A Eco-Blogstar természetesen nyomon követte ezeket. A munkanélküliség csökkenésének fontos állomásait éppúgy, mint a kezdeti fontos fejlesztéseket. Február elején jelentek meg a Magyar Közlönyben a gazdaságélénkítés és az otthonteremtés, a CSOK részletszabályai. Eco-Blogstar, 2016. 1. rész.

Ingyenes anyakönyvi kivonat, forgalmi engedély

Jövőre ingyenessé válhat az anyakönyvi kivonat kiadása, a cégeknél pedig az egyszerűsített cégalapítás lehet térítésmentes. A tervek szerint nem kell majd fizetni a forgalmi engedély vagy törzskönyv kiváltásáért. Jó hírek a Miniszterelnökség háza tájáról.

Gábor Dénes-díjak: kiegyensúlyozott lista

Kulcsfontosságúak azok a kormányzati és civil törekvések, melyek célja legjobbjaink itthon tartása, illetve hazacsábítása és elismerése mind anyagi mind szellemi téren. Ezek közül kiemelkedik a Gábor Dénes-díj, amelynek odaítélői és támogatói 1989 óta törekszenek arra, hogy hidat építsenek az innovációra nyitott legfelsőbb állami vezetés és a gazdaság kutatással és fejlesztéssel foglalkozó szereplői között, az alapkutatások gyakorlatba való átültetéséért. Az idei díjakat ma adták át.

Harmincezer forint lesz a kétgyerekesek adókedvezménye

Az idei évhez hasonlóan jövőre ismét ötezer forinttal emelkedik a két gyereket nevelők családi adókedvezménye. A kormány 2015-ben döntött arról, hogy 2019-ig a duplájára emelik a két gyereket nevelők családi adókedvezményét, vagyis a korábbi húszezer forintról negyvenezer forintra. A 2017-es emelésnek köszönhetően jövőre havonta 30 ezer forintot tud megtakarítani a mintegy 350 ezer kétgyerekes család.

Hét család kapott házat Maroslelén

2016.12.18.
Oktatás, munka, lakás – ez a három dolog tudja helyben tartani a fiatalokat. Erről beszélt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, aki vasárnap hét új szociális bérlakást adott át a Csongrád megyei Maroslelén. Lázár János hozzátette, hogy a kormány mindhárom területen jelentős támogatást nyújt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?