Kiemelt bejegyzések

Két szakmát ingyen kitanulhatnak a fiatalok

Két szakmát ingyen kitanulhatnak a fiatalok

2017.08.16. | Leander

A szakképzés új lehetőséget kínálhat azoknak a fiataloknak, akiket nem vettek fel idén felsőoktatási intézményekbe.

Tovább
Százmilliók a lovasturizmus fejlesztésére

Százmilliók a lovasturizmus fejlesztésére

Tovább
Kiemelkedően elégedettek a vizes VB külföldi látogatói Magyarországgal

Kiemelkedően elégedettek a vizes VB külföldi látogatói Magyarországgal

Tovább

Magasabb adóbevételek, erősödő gazdaság

A legfrissebb nemzetgazdasági adatok is alátámasztják, hogy Magyarország jó úton jár, gazdaságpolitikája segíti azon célok elérését, amelyet a kormány a társadalom életminőségének javítása érdekében maga elé tűzött.

Csökken a fogyasztói bizalom, zuhan az árfolyam

A Gazdasági Versenyhivatal januári vaskos büntetése után a tőzsdén is fokozatosan romlik a Duna House (DH) részvényeinek árfolyama. Ha valaki most sürgősen ingatlant akarna értékesíteni, kevesen ajánlanák neki jó szívvel a DH közreműködését.

Ki térdepelteti kukoricán Budapestet?

Lázár János egyáltalán nem akarja „kukoricán térdepeltetni” a fővárost, ahogy arról a Jobbik budapesti regionális igazgatója, Stummer János beszélt mai sajtótájékoztatóján. Az ellenzék, mint látni fogjuk, annál inkább.

Megújul a gasztroenterológia a Szent Margit Kórházban

Óbuda-Békásmegyer és a környező agglomerációs települések lakói örülhetnek különösen a Szent Margit Kórház fejlesztéséről szóló mai kormányzati bejelentésnek. A kabinet több forrásból is támogatja az óbudai intézményt, ennek köszönhetően megújul többek között a gasztroenterológiai osztály és sor kerülhet az épületek energetikai korszerűsítésére is.

Ma az Európai Bizottság szállította a jó hírt

Nap nap után érkeznek azok a hírek, amelyek elismerik a magyar gazdaság teljesítményét. Tegnap Japánból érkezett egy felminősítéssel kapcsolatos értesítés, ma pedig az Az Európai Bizottság Magyarországról szóló éves jelentését olvashattuk, amely joggal örvendeztette meg a szíveket.

Több hitelminősítő is követheti a kedvező döntést

Újabb jó hír érkezett, ezúttal Japánból, amely arról szól, hogy felminősítették hazánk államadósság besorolást. Éppen akkor, amikor Orbán Viktor parlamenti beszédét, amelyben arról számolt be, hogyan teljesített a magyar gazdaság 2016-ban, illetve az elmúlt hat évben, nagy hevülettel igyekszik cáfolni az ellenzék. A tényekről szóló hírek azonban – amelyek most éppen a Távol-Keletről érkeztek – sosem erősítik meg a hazugságokat.

Újabb tízmilliárdok az életminőség és a gazdaság fejlesztésére

Hasznos információk jelentek meg a Nemzetgazdasági Minisztérium új pályázataiban, fejlődhet általuk a helyi gazdaság, a közlekedési és környezetvédelmi infrastruktúra. A felhívás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) található, összesen 38,85 milliárd forint értékben.

A gyakorlati tudás megszerzés az agráriumban is fontos

A gyakorlati tudás megszerzése a mezőgazdaságban is rendkívül fontos, akárcsak az iparban. A jövőben ezen a területen is nagyobb szerepe lesz a duális képzésnek. Az innovatív, versenyképes tudás nélkül ugyanis a jó agráradottságok ellenére is nehéz lesz állni a sarat a versenytársakkal szemben.

Az adók csökkentésével versenyelőnyhöz juthat az ország

Jólesik a szemnek együtt látni azokat az eredményeket, amelyeket a magyar gazdaság az elmúlt hat-hét évben elért. Az Európai Kereskedelmi Kamarák Szövetsége elnökségének résztvevői is elismerően bólintottak rájuk egy mai tanácskozáson.

Nem kell lecserélni a taxikat elektromos autókra, de lehet

Rossz vicc lenne olyan szakminisztériumi javaslat, amely alapján a forgalomban lévő taxikat egytől egyig elektromos autókra kellene lecserélni. Méghozzá záros határidőn belül. Szerencsére ilyen javaslatról még a szmogriadó tájékoztatási fokozata idején sincs szó. A Nemzetgazdasági Minisztérium bármilyen változtatás alapjául amúgy is az ösztönzést állítja, nem a korlátozást.

Ezeket a cikkeket olvastad már?