Kiemelt bejegyzések

Orbán megvédi a rezsicsökkentést

Orbán megvédi a rezsicsökkentést

2017.06.20. | Horváth K. József

Jó hangulatú és eredményes tárgyalásokat folytatott a parlamentben kedden Orbán Viktor a rezsicsökkentés komplex eredményeiről, s annak megőrzéséről. Tárgyaló partnere az Európai Bizottságtól érkezett.

Tovább
Családtámogatás és erősödő gazdaság

Családtámogatás és erősödő gazdaság

Tovább
Innovatív mezőgazdasági feldolgozóüzemet avattak Nagytarcsán

Innovatív mezőgazdasági feldolgozóüzemet avattak Nagytarcsán

Tovább

Szuperalacsony a munkanélküliségünk az EU-ban

Az erősödő gazdaság újabb kedvező adatát tudhatta meg hétfőn a közvélemény. Lendületesen, 152 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma az előző év azonos időszakához képest 2016. utolsó negyedévében.

Kitilthatják-e autónkat Budapestről a szmogriadó riasztás fokozata esetén?

Nem árt, ha tudjuk, szmogriadó idején milyen behajtási szabályok vonatkoznak gépjárművünkre, hogy elkerüljük a meglepetést.

Februárban már látszani fognak a megemelt bérek a kereseteken

Üdítő olvasni róla, hogy a béremelések 2017-ben is folytatódni fognak, ami további reálkereset-emelkedést vetít előre. Mindez annak köszönhető, hogy januártól érdemben megemelkedett a minimálbér és garantált a bérminimum. Nőttek továbbá a munkáltatói adócsökkentések, valamint a közszférában zajló programok is kedvező hatást gyakoroltak a reálkeresetek alakulására.

A bölcsődei ellátás is bővül Magyarországon

Szívet melengető hír: korábban csak a tízezer lakosúnál nagyobb településeken volt kötelező a bölcsődei ellátási forma, januártól azonban már minden olyan településen gondoskodni kell erről, ahol negyvennél több háromévesnél fiatalabb gyermek él vagy van legalább öt olyan gyerek, akinek a szülei igénylik ezt az ellátást.

A Moody`s hitelminősítőt 864 millió dollárra büntette a bíróság

A magyar állampolgárok számára talán némi elégtétel, hogy hazánkat méltatlan módon hosszú időn keresztül a bóvli kategóriába soroló Moody’s hitelminősítőt keményen megbüntették.

Turistáink nem akarnak a terrorveszélyben nyaralni (se)

A menekültválság következtében mind jobban félnek az emberek, s ez a nyaralások célországainak kiválasztásában is megmutatkozik. A terrortámadások- és puccskísérlet-sújtotta Törökország esetében konkrétan ötödére esett vissza 2015-höz képest a forgalom.

Index-vádak és a valóság tényei egy tanulmány ürügyén

Az Index tegnap két cikket közölt (első és második) egy decemberben megjelent, a John Henry Newman Oktatási Központ Kft. által kiadott "Monetáris politikai innovációk" című tanulmánnyal kapcsolatban.

Rekordévet zár a külkereskedelem 2016-ban

A magyar külkereskedelem 2016-ban minden szempontból rekordévet zár. Magyarország erősödésében a külgazdaság fontos szerepet játszik, a magyar gazdaság növekedését minden korábbinál nagyobb mértékben alátámasztja a külkereskedelmi teljesítmény.

500 milliárd forinttal stabilabb államháztartás

A gazdaság teljesítménye és a kormány meghozott intézkedései nyomán 490 milliárd forinttal több adó és járulék folyt be a költségvetésbe 2016-ban, mint egy évvel korábban. Köszönhető ez főként annak, hogy egyre több embernek van munkája, valamint emelkednek a keresetek mind a verseny-, mind a közszféra számos területén.

Az ország erősödését a nyugdíjasok is érezzék!

A kormányzat fontos célja volt, hogy Magyarország erősödését a nyugdíjasok is érezzék. Összesen 2,7 millió embernek növekszik a nyugdíja januártól. A nyugdíjemelés, az Erzsébet-utalvány és az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése a biztonságot tudja garantálni a nyugdíjasok számára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?