Kiemelt bejegyzések

Két szakmát ingyen kitanulhatnak a fiatalok

Két szakmát ingyen kitanulhatnak a fiatalok

2017.08.16. | Leander

A szakképzés új lehetőséget kínálhat azoknak a fiataloknak, akiket nem vettek fel idén felsőoktatási intézményekbe.

Tovább
Százmilliók a lovasturizmus fejlesztésére

Százmilliók a lovasturizmus fejlesztésére

Tovább
Kiemelkedően elégedettek a vizes VB külföldi látogatói Magyarországgal

Kiemelkedően elégedettek a vizes VB külföldi látogatói Magyarországgal

Tovább

Magyar cégek sikeresek lehetnek az USA-ban

Mi kell ahhoz, hogy a magyar vállalkozások érvényesüljenek az USA-ban? – tudakolta annak az amerikai-magyar üzletember találkozó legfontosabb kérdése, amelyet kedden rendeztek Budapesten.

Lázár megmentette az Igazi Csíki Sört

Alig három nap telt el tehát Lázár János csíki látogatása óta, s máris megszületett a kedvező megoldás. "A felek megegyeztek abban, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon."

Magyar buszok itthon és a világban

A magyar autóbuszgyártás régi nagy híréhez igyekszik fölzárkózni. A kabinet szívügyének tekinti a közel százötvenezer munkahelyet magában foglaló iparág megerősítését.

A béremelések is segítik a lakásépítést

A kormányzati intézkedések fokozatosan meghozzák az eredményeket. Sok fiatal várja már izgatottan, hogy a ’csok’ kedvezmények révén berendezkedhessen az új lakásba. A fölerősödött építési kedv a gazdaság fejlődésére is jótékony hatást gyakorol.

Az MKB bank a legnagyobbak közé igyekszik

Szép sikert ért el az MKB Bank tavaly, hat év után újra nyereségessé vált, az MKB Csoport pedig 9,5 milliárd forint adózás utáni eredményt realizált. Mindezt a Magyar Nemzeti Bank alelnöki tisztéből az MKB Bank vezérigazgatójává előlépett Balog Ádám vezetésével érte el a pénzintézet.

A kormány nem terheli az emberek életét, sőt!

A kormány nem hajlandó nehezíteni az állampolgárok életét újabb közterhek bevezetésével, s megütközve figyeli, hogy a választásra készülő ellenzéki pártok több esetben adóemelést fontolgatnak. Nem tartja erkölcsös és észszerű gondolatnak újabb közteherrel sarcolni azokat, akik legális, adózott jövedelemből vásároltak például otthont maguknak vagy a családjuknak.

Tíz százalékkal emelkedtek a keresetek

A napi feladatok teljesítése közben nem árt kis figyelmet fordítani gazdasági környezetünk alakulására. Márcsak ezért, hogy tisztában legyünk vele, hogyan változik családi mikrogazdaságunk viszonya a nagy közös pénztárcához. A legfrissebb hírekből kiderül, hogy jól.

Vezető nélküli autók az okos városokban Magyarországon

Nem egy tudományos fantasztikus kötet megfilmesítésének terveiről lesz szó a következőkben, hanem a magyar valóság egy káprázatos részletéről. Arról, hogy hazánk az önvezető járművek és az ahhoz tartozó távközlés-kutatások központja.

Az IMF elismerte a magyar gazdaság eredményeit

Az Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációja ma kiadott állásfoglalásában sikeres folyamatként ismeri el a magyar gazdaság elmúlt években tapasztalt magas növekedését és az államháztartás kedvező folyamatait. Nem gondoltuk volna ezt azután, hogy az Orbán-kormány megköszönte az IMF áldásos ténykedését, s adósságát maradéktalanul visszafizetve más utakat keresett a gazdaság finanszírozására.

A lakossági áramárak tagállami meghatározása elemi társadalmi érdek

Európai összehasonlításban hazánkban a második a gáz, ötödik legolcsóbb pedig a villanyáram ára. A nemzeti árszabályozást mellőző országokban ugyanakkor az elmúlt években átlagosan 20 százalékkal emelkedett az árszint. Van tehát mit megvédeni az Unió tervezett rezsicsökkentés-ellenes intézkedéseivel kapcsolatban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?