Kiemelt bejegyzések

Orbán megvédi a rezsicsökkentést

Orbán megvédi a rezsicsökkentést

2017.06.20. | Horváth K. József

Jó hangulatú és eredményes tárgyalásokat folytatott a parlamentben kedden Orbán Viktor a rezsicsökkentés komplex eredményeiről, s annak megőrzéséről. Tárgyaló partnere az Európai Bizottságtól érkezett.

Tovább
Családtámogatás és erősödő gazdaság

Családtámogatás és erősödő gazdaság

Tovább
Innovatív mezőgazdasági feldolgozóüzemet avattak Nagytarcsán

Innovatív mezőgazdasági feldolgozóüzemet avattak Nagytarcsán

Tovább

Újabb tízmilliárdok az életminőség és a gazdaság fejlesztésére

Hasznos információk jelentek meg a Nemzetgazdasági Minisztérium új pályázataiban, fejlődhet általuk a helyi gazdaság, a közlekedési és környezetvédelmi infrastruktúra. A felhívás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) található, összesen 38,85 milliárd forint értékben.

A gyakorlati tudás megszerzés az agráriumban is fontos

A gyakorlati tudás megszerzése a mezőgazdaságban is rendkívül fontos, akárcsak az iparban. A jövőben ezen a területen is nagyobb szerepe lesz a duális képzésnek. Az innovatív, versenyképes tudás nélkül ugyanis a jó agráradottságok ellenére is nehéz lesz állni a sarat a versenytársakkal szemben.

Az adók csökkentésével versenyelőnyhöz juthat az ország

Jólesik a szemnek együtt látni azokat az eredményeket, amelyeket a magyar gazdaság az elmúlt hat-hét évben elért. Az Európai Kereskedelmi Kamarák Szövetsége elnökségének résztvevői is elismerően bólintottak rájuk egy mai tanácskozáson.

Nem kell lecserélni a taxikat elektromos autókra, de lehet

Rossz vicc lenne olyan szakminisztériumi javaslat, amely alapján a forgalomban lévő taxikat egytől egyig elektromos autókra kellene lecserélni. Méghozzá záros határidőn belül. Szerencsére ilyen javaslatról még a szmogriadó tájékoztatási fokozata idején sincs szó. A Nemzetgazdasági Minisztérium bármilyen változtatás alapjául amúgy is az ösztönzést állítja, nem a korlátozást.

Korábbi kritikusaink is elismerik Magyarország teljesítményét

Jó bizonyítványt állított ki hazánkról az Európai Bizottság, egy ma közzétett brüsszeli jelentésben.

Középpontban a digitalizációs fejlesztés

Jó hír a kis- és középvállalkozások számára. Mától van lehetőség támogatási kérelem benyújtására a „Termelő KKV-k digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében „Ipar 4.0” mintaalkalmazások kialakítása” című pályázati felhívás esetében.

Az Irinyi Terv egyik alappillére

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Knorr-Bremse Csoport magyarországi vállalatai Nemzeti Beszállítói Programok Munkacsoportot hoznak létre. A szervezet modellértékű megalakításával egyre több magyar kis- és középvállalkozás számára válhat elérhetővé, hogy nagyvállalatok beszállítójává váljon.

Mosolygós többlettel zárt az államháztartás januárban

A legfrissebb adatok is alátámasztják, hogy Magyarország erősödik. A kormány a 2017-es költségvetés végrehajtásakor változatlanul elkötelezett a kiszámítható és felelősségteljes közpénzügyi gazdálkodás mellett.

Milliárdok kisvállalkozásoknak pályakezdők támogatására

Fiatal munkavállalók lesznek a haszonélvezői. Olcsóbbá teszi a gyakornokok foglalkoztatását a közvetlen munkahelyteremtést elősegíteni szándékozó operatív program.

CSOK: az építési engedélyek száma 2,5 szeresére nőtt

Az otthonteremtési program változatlanul népszerű a fiatalok körében, az építkezések nagy száma pedig jótékony hatással lesz a gazdaság erősödésére, az építőipar teljesítményének bővülésére.

Ezeket a cikkeket olvastad már?