Kiemelt bejegyzések

A kormány nem terheli az emberek életét, sőt!

A kormány nem hajlandó nehezíteni az állampolgárok életét újabb közterhek bevezetésével, s megütközve figyeli, hogy a választásra készülő ellenzéki pártok több esetben adóemelést fontolgatnak. Nem tartja erkölcsös és észszerű gondolatnak újabb közteherrel sarcolni azokat, akik legális, adózott jövedelemből vásároltak például otthont maguknak vagy a családjuknak.

Tíz százalékkal emelkedtek a keresetek

A napi feladatok teljesítése közben nem árt kis figyelmet fordítani gazdasági környezetünk alakulására. Márcsak ezért, hogy tisztában legyünk vele, hogyan változik családi mikrogazdaságunk viszonya a nagy közös pénztárcához. A legfrissebb hírekből kiderül, hogy jól.

Vezető nélküli autók az okos városokban Magyarországon

Nem egy tudományos fantasztikus kötet megfilmesítésének terveiről lesz szó a következőkben, hanem a magyar valóság egy káprázatos részletéről. Arról, hogy hazánk az önvezető járművek és az ahhoz tartozó távközlés-kutatások központja.

Az IMF elismerte a magyar gazdaság eredményeit

Az Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációja ma kiadott állásfoglalásában sikeres folyamatként ismeri el a magyar gazdaság elmúlt években tapasztalt magas növekedését és az államháztartás kedvező folyamatait. Nem gondoltuk volna ezt azután, hogy az Orbán-kormány megköszönte az IMF áldásos ténykedését, s adósságát maradéktalanul visszafizetve más utakat keresett a gazdaság finanszírozására.

A lakossági áramárak tagállami meghatározása elemi társadalmi érdek

Európai összehasonlításban hazánkban a második a gáz, ötödik legolcsóbb pedig a villanyáram ára. A nemzeti árszabályozást mellőző országokban ugyanakkor az elmúlt években átlagosan 20 százalékkal emelkedett az árszint. Van tehát mit megvédeni az Unió tervezett rezsicsökkentés-ellenes intézkedéseivel kapcsolatban.

Magasabb adóbevételek, erősödő gazdaság

A legfrissebb nemzetgazdasági adatok is alátámasztják, hogy Magyarország jó úton jár, gazdaságpolitikája segíti azon célok elérését, amelyet a kormány a társadalom életminőségének javítása érdekében maga elé tűzött.

Csökken a fogyasztói bizalom, zuhan az árfolyam

A Gazdasági Versenyhivatal januári vaskos büntetése után a tőzsdén is fokozatosan romlik a Duna House (DH) részvényeinek árfolyama. Ha valaki most sürgősen ingatlant akarna értékesíteni, kevesen ajánlanák neki jó szívvel a DH közreműködését.

Ki térdepelteti kukoricán Budapestet?

Lázár János egyáltalán nem akarja „kukoricán térdepeltetni” a fővárost, ahogy arról a Jobbik budapesti regionális igazgatója, Stummer János beszélt mai sajtótájékoztatóján. Az ellenzék, mint látni fogjuk, annál inkább.

Megújul a gasztroenterológia a Szent Margit Kórházban

Óbuda-Békásmegyer és a környező agglomerációs települések lakói örülhetnek különösen a Szent Margit Kórház fejlesztéséről szóló mai kormányzati bejelentésnek. A kabinet több forrásból is támogatja az óbudai intézményt, ennek köszönhetően megújul többek között a gasztroenterológiai osztály és sor kerülhet az épületek energetikai korszerűsítésére is.

Ma az Európai Bizottság szállította a jó hírt

Nap nap után érkeznek azok a hírek, amelyek elismerik a magyar gazdaság teljesítményét. Tegnap Japánból érkezett egy felminősítéssel kapcsolatos értesítés, ma pedig az Az Európai Bizottság Magyarországról szóló éves jelentését olvashattuk, amely joggal örvendeztette meg a szíveket.

Ezeket a cikkeket olvastad már?