Kiemelt bejegyzések

A negyedik ipari forradalom korában…

Az örömbe némi üröm is vegyülhet. Miközben egyre több munkahely jön létre, aközben fokozatosan nő az igény a magasabb szakképzettséggel rendelkező munkavállalók iránt. s ezeket már nem mindig lehet kielégíteni könnyedén.

Növekvő kiskereskedelem, keresett magyar termékek

A gazdaság számos területen huzamos idő óta jól teljesít. Ebből lehet finanszírozni mások mellett az életpálya modellekhez kötődő béremeléseket, a családi otthonteremtési kedvezmények rendszerét, illetve a gazdaság jó teljesítménye biztosít alapot a jövőre tovább emelkedő családi adókedvezményeknek, áfacsökkenéseknek.

Három próbálkozás után kizárás a piacról

A három feketegazdaság elleni intézkedés együttes alkalmazásával kizárhatóak lesznek a piacról az adókijátszást, adócsalást üzletszerűen űző vállalkozások.

A jó szakma felér egy diplomával

Orbán Viktor javasolta a diákoknak, figyeljenek a gazdasági életre, mert a gazdaság igényei döntik el, ki fog már az iskolapadból elhelyezkedni és kinek az élete futhat esetleg egy rossz döntés miatt “vakvágányra”.

Tíz százalék feletti bérnövekedésnek örülhetnek a családi kasszák

Ötven hónapja töretlenül emelkednek a reálbérek. Ezt jó hírt a KSH legfrissebb adataira alapozva kommentálta csütörtökön a nemzetgazdasági miniszter. A lényeg, hogy mind a verseny-, mind a közszférában gyorsult a bruttó és a nettó keresetek emelkedése.

Az olcsóbb internet segíti a digitalizáció terjedését

A jövőben cégek adóbevallásait is az adóhivatal készítheti el, hasonlóan a magánszemélyekhez, hangzott el a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülésén csütörtök délelőtt. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ez 2018 után valósulhat meg.

Műveljük a bosnyák földet!

2017.04.19.
Nagy terjedelemben számoltak be a Bosznia-Hercegovina-i internetes portálok arról, hogy Mirsad Jašarspahić Bosznia-Hercegovina Gazdasági Kamarájának alelnöke és magyar részről Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a két kamara együttműködéséről szóló egyezményt írtak alá Szarajevóban.

Az innováció vezetheti a gazdaságot

Magyarországnak, a magyar gazdaságnak napjainkban talán minden eddiginél nagyobb szüksége van azokra a szellemi műhelyekre, amelyek képesek mások előtt járni, képesek az innovációra, a kutatás-fejlesztés legújabb eredményeinek elérésére.

Nagy segítség a hivatali adóbevallás-készítés

Több mint nyolcszázezer magánszemélynek jelent könnyebbséget, hogy az adóhivatal közreműködik a személyi jövedelemadó-bevallásának elkészítésében. Aki nem részesül ebben a könnyítésben tudja a legjobban, milyen nagy jelentősége van ennek a hivatali szolgáltatásnak.

Dezinformált az Index a 2018-as költségvetésről

Az álhírgyártás folytatódik. Az ellenzéki orgánumoknál továbbra is fontos szempont az olvasók félrevezetése, a gondolkodás alapjainak fellazítása. Ezúttal az Index lőtt túl a célon.

Ezeket a cikkeket olvastad már?