Kiemelt bejegyzések

Két szakmát ingyen kitanulhatnak a fiatalok

Két szakmát ingyen kitanulhatnak a fiatalok

2017.08.16. | Leander

A szakképzés új lehetőséget kínálhat azoknak a fiataloknak, akiket nem vettek fel idén felsőoktatási intézményekbe.

Tovább
Százmilliók a lovasturizmus fejlesztésére

Százmilliók a lovasturizmus fejlesztésére

Tovább
Kiemelkedően elégedettek a vizes VB külföldi látogatói Magyarországgal

Kiemelkedően elégedettek a vizes VB külföldi látogatói Magyarországgal

Tovább

Orbán Viktor a Roszatom vezetőivel tárgyalt a paksi bővítésről

Orbán Viktor miniszterelnök a Roszatom vezetőivel egyeztetett szerda délelőtt az Országházban - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel.

Vezetőcsere a GE-nél, magyarországi kihatással

Távozik a General Electric (GE) vezérigazgatói posztjáról Jeff Immelt. Jeff Immelt 16 év után július végén válik meg vezérigazgatói poszttól. A 61 éves Immelt december végéig az igazgatótanács elnöke marad. Posztján a cég egészségügyi üzletágának irányítója, John Flannery váltja, aki januártól az igazgató tanács elnöke is lesz egyben.

Magyarország a fenntartható gazdasági növekedés útjára lépett

2017.06.07.
A fejlett nyugat-európai államoktól való évtizedes lemaradás ledolgozására strukturális átalakításokra, modernizációs lépésekre van szükség. A kormány a béreket szeretné a nyugat európai szintre emelni és segíteni a gazdasági szereplőket versenyképességük növelésében.

Hadházy bajai

A magyarok viszont annak örülnek, hogy az atomerőmű termelte olcsó áram miatt – a rezsicsökkentés eredményeként – napjainkban 36 forintot kell kilowattóránkánt fizetni az áramért, míg a zöldenergiával kiegészített áramot vásárló németországi fogyasztók 90 forintot fizetnek ugyanazért. S ez a tendencia Paks II. megépülésével meg is marad.

Ki akarják szorítani a közép-kelet európai fuvarozókat piacról

A közúti árufuvarozási szektorban a pihenőidő eltöltésének új, szigorúbb szabályairól szóló német rendelet aggályos és betarthatatlan, aminek egyetlen célja, hogy nehéz helyzetbe hozza a közép-kelet európai szállítmányozási cégeket – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter a fuvarozói érdekképviseletekkel tartott találkozóját követően.

Van pénz idén is a diákok nyári munkájára

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) idén is meghirdeti a Nyári diákmunka programot 2,3 milliárd forintos támogatási összeggel. A 16-25 év közötti diákok a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél kaphatnak munkalehetőséget.

Eddig nem tapasztal nagyságú beruházás-bővülés

1033 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Magyarországon 2017 első negyedéve során, amelynek eredményeként éves összevetésben több, mint 34 százalékkal bővültek a beruházások. Ilyen dinamikus növekedést a rendelkezésre álló beruházási adatokban korábban még sosem regisztráltak - kommentálta Varga Mihály a KSH által közzétett legfrissebb adatokat.

Trump enyhíteni akarja a cégek jövedelem-hazautalási terheit

Nagyon tömörek Donald Trump, amerikai elnök április 26-án belengetett adóreform javaslatai. Ahhoz képest, hogy ez tulajdonképpen az elnök második legfontosabb ígérete volt a fal felhúzása után. De nem is mennyiségen van a lényeg...
A lényeg kihámozásához érdemes a hátteret felidézni.

Egy nagyon pozitív visszajelzés a magyar gazdaságról

2017.05.21.
Újabb történelmi csúcson a magyar tőzsde
Címkék: bux, tőzsde

A gazdaság köszöni szépen, jól van!

Tizennégy órás repülőút után, Kínából hazaérkezve állt a kamerák elé Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hogy a KSH legfrissebb növekedési adatát kommentálja. A kedvező adat, amelyet kevesen mertek ilyen mértékben előre jelezni, jó hangulatott adott a sajtótájékoztató résztvevőinek is. Nem véletlenül mondta itt Varga Mihály, hogy a gazdaság, köszöni szépen, jól van!

Ezeket a cikkeket olvastad már?